GündemKamu

Bakan Pekcan duyurdu: Gelir kaybı desteği ödemeleri başladı!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle zor durumda kalan esnaflara devlet el uzattı. Hükumet esnaf ve sanatkarlar için destek ödemelerine karar verdi. Söz konusu ödemeler için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan açıklamada bulundu. Bakan Pekcan tarafından yapılan açıklamada, “Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik gelir kaybı desteği ödemelerine bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de salgından maddi olarak etkilenenler arasında esnaflar bulunuyor. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlara destek ödemesi yapılıyor. Bakan Pekcan kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı açıklamada bugün destek ödemelerinin başladığını duyurdu.

Ne kadar ödeme yapılıyor?

Esnaflara gelir kaybı desteği aylık 1000 lira olarak belirlenirken, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği verilecek. Esnaflara ayrıca iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği yapılacak.