Bakan Selçuk açıkladı: Engelli ve yaşlılar için 17 Nisan 2021’e kadar kaldırıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, salgın döneminde yaşlılara ve engellilere verilen hizmetler hakkında açıklamada bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, 89 Sosyal İzolasyon Merkezinde bugüne kadar yaklaşık 2.400 engelli ve yaşlıya hizmet verildiği duyuruldu. Ayrıca yapılan açıklamalarda, yaşlı ve engelliler için gelir ölçütü ve ağır engellilik şartının 17 Nisan 2021 tarihine kadar kaldırıldığı bildirildi.

Salgın döneminde verilen hizmetler kapsamında Bakan Selçuk tarafından yeni açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Bakan Selçuk salgın sürecinde engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında; koruyucu önleyici tedbirler, izleme-teşhis-tedavi-izolasyon döngüsü takibi ve bakım kapasitesini arttırmaya yönelik tedbirlerini sürdürüldüğünü bildirdi.

89 Sosyal İzolasyon Merkezi oluşturuldu

Bakanlık, resmi kuruluşlar, özel engelli bakım merkezleri ve özel huzurevleri içerisinde ruhsatlandırma sürecini tamamlayan, personel ve donanımsal koşulları bulunan kuruluşları “Sosyal İzolasyon Kuruluşu” olarak yetkilendirdiklerini söyleyen Bakan Selçuk, 89 Sosyal İzolasyon Merkezi oluşturduklarını ifade etti.

Bakan Selçuk konuya ilişkin açıklamasında, “Hastanede yatarak tedavi gören engelli ve yaşlılarımızın hastane dönüşünde karantina süreçlerini tamamlamalarını sağlamak ve hastanede kaldığı süre içerisinde virüse maruz kaldıysa bakım kurumunda virüsün yayılımını engellemek için 89 Sosyal İzolasyon Merkezi oluşturduk. Bu merkezlerde bugüne kadar yaklaşık 2.400 engelli ve yaşlımıza hizmet verdik” dedi.

25 bin yaşlıya hizmet verildi

Salgın sürecinin ilk günlerinde proaktif yöntem ile engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında mevcut bakım kapasitesini artırarak 2.130 ek yatak kapasitesi sağladıklarını ifade eden Bakan Selçuk, Ekim ayı itibariyle; resmi ve özel engelsiz bakım merkezlerinde 28 binin üzerinde engelliye, huzurevlerinde de yaklaşık 25 bin yaşlı vatandaşa hizmet verdiklerini kaydetti.

Corona virüsü salgını nedeniyle nedeniyle kurumsal bakıma ihtiyacı olan yaşlı ve engelliler için gelir ölçütü ve ağır engellilik şartı 17 Nisan 2021 tarihine kadar geçici olarak kaldırıldı. Bakan Selçuk açıklamalarında bakım hizmeti sunulan engelli ve yaşlıların gelir ve engel oranına bakılmaksızın tüm giderlerinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.

Exit mobile version