Gündem

Bakan Selçuk duyurdu: 2021 için başvurular bugün başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli ve devlet korumasından yararlanmış gençler ile şehit yakını ve gazilerin ataması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, “Atama yapılacak 2.140 kadro için engellilerin tercih işlemleri bugün başlayacak” ifadeleri kullanıldı.

Engelli ve devlet korumasından yararlanmış gençler ile şehit yakını ve gaziler için güzel haber verildi. Bakan Selçuk Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacağını duyurdu. Selçuk devlet korumasından yararlanmış 1.093 genç için de tercih işlemlerinin gelen talepler neticesinde uzatıldığını bildirdi.

Tercih işlemleri 19 Ocak tarihine kadar yapılabilecek

 

Bu kapsamda adayların tercih işlemlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden ve yayımlanacak olan “Tercih Kılavuzu’na göre gerçekleştirmeleri gerekiyor. Tercihler için başvuru tarihleri ise 13 Ocak 2021’den 19 Ocak 2021 günü, saat 23.59’a kadar olarak verildi.

Tercih işlemleri hakkında bilgilendirmede bulunan Bakan Selçuk, adayların, Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, öğrenim düzeylerine göre 2018-EKPSS veya 2020-EKPSS’ye girmiş ya da 2018-Kura veya 2020-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerektiğini söyledi. Bakan Selçuk tarafından yapılan bilgilendirmelerde, yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun bakanlığın internet sitesinde yayınlandığı ve adayların tercihlerini www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabildikleri ifade edildi.