Bakan Selçuk duyurdu! Kreşler tatil olacak mı? 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs ile mücadele kapsamında son zamanlarda vaka sayılarının artmasıyla alınan yasak kararlarının ardından kreşlerin tatil olup olmayacağıyla ilgili olarak "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz." ifadelerinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs vaka sayısının artışı üzerine alınan yasak kararlarının ardından yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi:

Mobil uygulamamız ile öğrencilerin, ailesinin ve öğretmenlerin temaslı ve pozitif durumunu izleme imkanımız var. Toplumdaki genel artış okullarımızı riske sokma ihtimalini doğuruyor. Bilim Kurulu ile istişare ederek, onların tavsiyesiyle bir karar alıyoruz.

SINAV AÇIKLAMASI

Şimdiye kadar sınavların bir kısmı yapıldı. Bunların tamamı geçerli sayılacak.

KREŞLER TATİL OLACAK MI?

Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz.

‘4 OCAK’TAN ÖNCE DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ’

4 Ocak’tan iki hafta önce bir değerlendirme tekrar yapılacak. Tabloya bakacağız. Veriler bize neyi gösteriyorsa onu seçeriz. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığından daha önemli bir ölçütümüz yok.

Exit mobile version