GündemManşet

Bakan Selçuk güzel haberi verdi: Ödemeler bugün başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, binlerce vatandaşa güzel haberi verdi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağı bildirildi.

Bakan Selçuk binlerce vatandaşın beklediği güzel haberi verdi. Selçuk, ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına 8-15 Aralık 2020 tarihleri arasında SED ödemelerinin yatırılacağını söyledi.

Bakan Selçuk’un konuya ilişkin açıklamasında, “Aralık ayı içerisinde SED hizmetinden yararlanan yaklaşık 130 bin çocuğumuz için 136 milyon TL ödeme yapacağız. SED ile çocuklarımızı aile yanında destekleyerek aile bütünlüğünü koruyor ve çocuklarımızın üstün yararını gözetiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal ve ekonomik destek hizmetinin amacı ve içeriği nedir?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir.

Kimler sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlanabilir?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için koşullar;

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

Nakdi Ücret Desteği ödeneği ödemeleri ne zaman yapılacak? Bakan Selçuk açıkladı!

Vatandaşlar tarafından nakdi ücret desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk merakla beklenen ödemeler hakkında müjdeyi verdi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, ödemelerin 8 Aralık tarihinde hesaplara yatırılacağı bildirildi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.  

T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlar dikkat! Aralık ayı ödemeleri başladı!

Binlerce öğrenciyi ilgilendiren önemli açıklama, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’dan geldi. Bakan Kasapoğlu T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlar için burs ve kredi ödemelerinin bugün başladığını duyurdu. Peki, 2,4,6,8 olanlar ödemelerini ne zaman alacaklar? İşte cevabı…

Türkiye’de binlerce öğrenci burs ve kredilerden faydalanıyor. Bu nedenle sık sık ödemelerin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Bakan Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin aralık ayı burs ve kredi ödemelerinin başladığını açıkladı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

2021 yılı asgari ücretliye hem zam hem ek ödeme önerisi!

Yarın Asgari Ücret Belirleme Komisyonu masaya yatırılıyor. Siyasi partilerden ise asgari ücret önerileri gelmeye devam ediyor. Son olarak Demokratik Sol Parti (DSP), 3 bin 533 lira zam ve bir defalığına 1500 lira ek ödeme yapılmasını önerdi.

Aralık ayının gelmesi ile beraber asgari ücret gündemde yerini almaya devam ediyor. Salgın sonrası döneme denk gelen 2021 yılında milyonlarca çalışan ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Konu ile ilgili olarak partilerden de öneriler geldi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Resmi Gazete’de yayımlandı:25 Aralık’a kadar başvuru yapana nakit ödeme!

1 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete’de ‘Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği’ yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, 25 Aralık’a kadar başvuru yapan yetiştiriciler nakit destekten faydalanabilecekler.

Corona virüsü pandemisi döneminde su ürünleri yetiştiricilerini sevindirecek destek haberi geldi. Tarım ve Orman Bakanlığının “Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu tebliğe göre, alabalık, sazan, midye, mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, kerevit, karides, sülük, Karadeniz alası, kırmızı benekli alabalıklar destekleme kapsamına alınacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.