Ekonomi

Bakan Selçuk’tan flaş destek açıklaması: 30 Haziran 2021’e kadar devam edecek!

Türkiye’deki binlerce vatandaşı ilgilendiren açıklama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk corona virüsü salgını nedeniyle uygulamaya konulan normalleşme desteğinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar verilmeye devam edeceğini açıkladı. Ancak kısa çalışma ödeneğinde sona gelindi. Uygulamaya bu ay sonunda son verilecek.

Corona virüsü salgını sürecinde çalışanların ve işverenlerin mağdur olmasının önüne geçmek için ülkemizde kısa çalışma ödeneği ve normalleşme desteği uygulamaları başlatıldı. Desteklere ilişkin olarak ise Bakan Selçuk’tan yeni açıklamalar geldi. Açıklamalarında kısa çalışma ödeneğinin bu ay sonunda sona ereceğini bildiren Bakan Selçuk, normalleşme desteğinin ise 30 Haziran 2021 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

İşte Bakan Selçuk’un açıklamalarından satırbaşları:

Kısa çalışma ödeneği uzun vadeli bir teşvikten ziyade geçici bir destektir. Normalleşmeye geçince uygulama kalkacak.

Normalleşme desteği ve diğer SGK teşvikleri sürecek. İşverenlerimize kısa çalışmada kaldıkları süre altı ayı geçmemek üzere 30 Haziran 2021 tarihine kadar normalleşme desteği vereceğiz. Bu kapsamda SGK’ya ödeyecekleri primler konusunda mahsuplaşma yapacağız.

Sektörel bazda bakıldığında en fazla imalat, toptan ve perakende ticaret ile konaklama ve yiyecek faaliyetleri sektörlerinde çalışanlar kısa çalışma ödeneğinden yararlandı.

En fazla İstanbul, Bursa ve Ankara illeri yaralanırken, il düzeyinde kısa çalışmadan yararlanma oranı en yüksek olan imalat sanayinin yoğun olduğu Bursa, Antalya ve Tekirdağ oldu