Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakan Şimşek’ten flaş açıklama: Asgari üret düşük değil! Size göre düşük mü?

Son günlerde Türkiye’de asgari ücret üzerine yoğun tartışmalar yaşanırken asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu olmuştu. Bu konuda Bakan Şimşek bir açıklamala yaptı ve asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtti. Ayrıca Bakan Şimşek bugün yaptığı bir açıklamasında ise asgari ücretin düşük olmadığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında “Türkiye’de asgari ücret düşük değil” şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu sözler, milyonlarca vatandaşın ve sosyal kesimlerin dikkatini çekti ve geniş bir tepkiyle karşılandığı belirtilerek Şimşek’in verilerine göre, Haziran 2024 itibarıyla Türkiye’de asgari ücret 524 dolar seviyesine yükselmiş durumda ve yıllık bazda artış yüzde 49’u bulduğu paylaşıldı.

TÜRKİYE SONDAN BEŞİNCİ

Karar yazarı Prof. Dr. Uğur Emek, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Emek açıklamalarında Türkiye’nin Avrupa’da asgari ücret sıralamasında 27 ülke arasında sondan beşinci olduğunu belirterek bu durumu kamuoyuyla paylaşarak asgari ücretin yetersizliğine dikkat çekti. Ayrıca Emek açıklamalarında Bakan Şimşek’in açıklamalarını eleştirirken Türkiye’deki gelir adaletsizliğine değindi. Ayrıca Emek, asgari ücretin reel alım gücü konularında önemli değerlendirmelerde bulundu ve  hükümetin sosyal politikalarında daha adil ve kapsayıcı önlemler alması gerektiğini vurguladı.

SİZE GÖRE ASGARİ ÜCRET DÜŞÜK MÜ?

Türkiye’de asgari ücret tartışmaları sürerken, vatandaşların ve sosyal kesimlerin asgari ücrette reel bir artış beklediği biliniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu göz önünde bulundurarak asgari ücretlileri koruyacaklarını ve enflasyonun vatandaşı ezmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Peki size göre asgari ücret düşük mü? Yorumlarınızı bekliyoruz?