EğitimGündem

Bakan Tekin öğretmen atamaları için Ekim ayını işaret etti

Bakan Tekin öğretmen atamaları için Ekim ayını işaret etti. Milyonlarca atama bekleyen öğretmeni ilgilendiren açıklama az önce geldi.

Bakan Tekin öğretmen atamaları için Ekim ayını işaret etti

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ilişkin olarak Ekim ayını işaret ederek milyonları sevindirecek müjdeyi duyurdu. Okulların uyum programına başlaması ile birlikte 11 Eylül’de tüm branşlarda başlayacak yeni Eğitim ve Öğretim yılı için Bakan Tekin atama bekleyen öğretmenlere duyuruyu az önce yaptı.  Tekin, “Bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamaları için Ekim ayını işaret edildi
Öğretmen atamaları için Ekim ayını işaret edildi

4 Branş için ihtiyaç var

Türkiye’deki Matematik, Türkçe, Tarih, Felsefe, Resim, Müzik dahil olmak üzere tüm branşlardaki öğretmen atamalarına ilişkin olarak yeni Eğitim ve Öğretim yılı için müjde Bakan Tekin’den az önce geldi. Tekin, atamaların Ekim ayı içerisinde gerçekleşeceğine dikkat çekerek Milli Eğitim’e bağlı öğretmen çalışanlarının artacağına vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, branş bazında bakıldığında atamalara ilişkin olarak; Yabancı dil, özel eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliğinde ihtiyaçların fazla olduğuna dikkat çekti.