Gündem

Bakan Uraloğlu duyurdu: Otoyollarda yeni dönem başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde 20 noktada tamamlanan Serbest Geçiş Sistemi dönüşüm çalışmalarını açıkladı. İstanbul’da 6 bölgede daha uygulama planladıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, Serbest Geçiş Sistemi’nin 86 noktada daha devreye alınarak vatandaşların hızlı ve güvenli geçişini sağlayacaklarını belirtti.

Gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle ortaya çıkan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla Serbest Geçiş Sistemi’ne geçtiklerini belirten Uraloğlu, “Trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplamanın önünü açan Serbest Geçiş Sistemi’ni Türkiye genelinde 106 gişeden 20’sinde hayata geçirdik. 86 noktada daha kaldırarak dönüştüreceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın yaşadığı trafik sorunlarını minimum seviyeye düşürmek. Bu noktada bakanlık olarak ne yapmamız gerekiyorsa o adımları atacağız” dedi.

Türkiye genelinde 20 noktada çalışmalar tamamlandı

İstanbul’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Göz bebeğimiz İstanbul’da en büyük problemlerden biri trafik dedik ve bu noktada ne yapılması gerekiyorsa yapmak için kolları sıvadık. Serbest Geçiş Sistemi’ni devreye almaya karar verdik. 6 adedi İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 20 noktada Serbest Geçiş Sistemi dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde İstanbul’un 5 farklı gişe bölgesinde daha uygulamayı planlıyoruz ve ihale hazırlıklarına devam ediyoruz. Böylece trafik akışına hız katmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy ve Şekerpınar’ı gişelerini Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüştürdüklerini belirten Uraloğlu, “Yakın zamanda dönüştüreceğimiz noktalar ise Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar, Hadımköy olacak” açıklamasında bulundu.