Bakan Uraloğlu gençlere ücretsiz internet hizmeti için tarih verdi

Bakan Uraloğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak verilecek olan 10 GB’lik internet hizmetinin ne zaman sunulacağına dair şu ifadeleri kullandı: “Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz, ancak yetişmezse kasım ayının başında hazır olmuş olacak.”

Ayrıca, Uraloğlu Filistin’deki insanlık dışı uygulamaları kınadığını ve huzur atmosferinin yakalanmasını temenni ettiğini dile getirdi. Ulaştırma projeleri hakkında da bilgi veren Bakan, Türkiye’nin ulaşım altyapısına yaptıkları katkıları ve gelecekteki hedeflerini paylaştı.

Bakan, Zengezur Koridoru’nun hayata geçirilmesine çalıştıklarını ve Türkiye’nin bu önemli koridorun bir parçası olacağını ifade etti. Ayrıca, Bakanlık olarak insan, yük ve veri taşıdıklarını ve bu sayede ekonomiye büyük katkı sağladıklarını belirtti. Tasarruf etkilerinin yaklaşık 30 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

“Demiryollarını daha çok kullanmak için çalışıyoruz”

Abdulkadir Uraloğlu, kara yollarının yükünü hafifletmek ve demir yollarını daha fazla kullanmak istediklerini, 2053’e kadar yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kara yolu taşıma oranını düşürmeyi ve karbondioksit salınımını azaltmayı amaçladıklarını söyledi.

En geç Kasım ayında ücretsiz internet

Son olarak, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB internet hizmetiyle ilgili sürecin tamamlandığını ve bu hizmetin en geç kasım ayının başında sunulacağını vurguladı.

Törene, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Vali Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Levent Akın, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. Konuşmaların ardından farklı branşlarda akademik ödüller dağıtıldı. Bakan Uraloğlu ayrıca Vali Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti ve kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Exit mobile version