Bakan Yanık destek açıklaması yaptı: Öğrenciler dikkat!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek açıklamasında bulundu. Bu sene üniversite öğrencilerine 1,5 milyon TL tutarında destek verdiklerini bildiren Bakan Yanık, “Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan üniversite öğrencilerimize yani gözbebeklerimize maddi/manevi her türlü desteği sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu sene üniversite öğrencilerine 1,5 milyon TL tutarında destek verildiği duyuruldu. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamalarda, “Bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine toplamda 1,5 milyon TL tutarında destek verdik. Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan üniversite öğrencilerimize yani gözbebeklerimize maddi/manevi her türlü desteği sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz” denildi.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Yükseköğrenim Yardımından faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri, ailelerinin bulunduğu ildeki ve öğrenim nedeniyle ikamet ettiği yerdeki SYDV’lere başvuru yapabilirler.

Bu sene 2.486 öğrenciye destek verdiklerini söyleyen Bakan Yanık, “Artık üniversite öğrencilerimize yaptığımız bu yardımı daha etkin ve verimli kullanabilmek için ayrı bir başlık olarak sürdürüyoruz. Öğrencilerin talepleri ışığında bu yardımı daha verimli kullanmayı hedefliyoruz ” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version