Bakan Yanık devlet desteğiyle ilgili detayları açıkladı: e-Devlet üzerinden 216 bin kişi başvurdu!

E-devlet üzerinden alınmaya başlanan doğalgaz desteği başvurularıyla ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Mart ayında başlayacak yardımlara sadece üç gün içinde 216 bin kişinin başvurduğu açıklandı. Yardım kapsamında hanelere 450 ila 1150 TL arası maddi destekte bulunulacak. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yapılan kabine toplantısı sonrası duyurduğu hane başına yıllık 450-1150 lira arasında doğal gaz desteğine ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla 18 Şubat’ta başlayan doğalgaz yardımı başvurularının bugün itibariyle 216 bine ulaştığını duyurdu:

“Doğal gaz yardımı kapsamında son üç günde e-Devlet üzerinden 216 bin başvuru aldık. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Doğalgaz Desteği Detayları

Doğal gaz ödemeleri, Mart ve Ekim olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilecek. Başvuru sonucu destek almaya hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden ya da bakanlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) giderek başvuruda bulunabilecekler.

Exit mobile version