Ekonomi

Bakan yasakların kalktığını açıklayınca fiyatlar yarıya düştü!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hamsi avcılığı kısıtlaması hakkında açıklama yapmıştı. Bakan Pakdemirli, kısıtlamanın 7 Şubat tarihinde kalkacağını müjdelemişti. Kısıtlamanın kaldırılmasının ardından ise güzel bir haber daha geldi. Yapılan açıklamaya göre, yasağın kaldırılmasının ardından hamsi fiyatları yarıya düştü.

Hamsi kısıtlamasının kaldırılmasının ardından güzel haber geldi. Balık Satıcıları Odası İkinci Başkanı Kenan Balcı tarafından yapılan açıklamada, “İyi hamsiler kıyı şeridine gelince tekrar serbest bıraktılar. Bir bölgede avlanan hamsiler 60 lira iken, bugün hemen fark etti, 30 liraya düştü. Hem iri hem de çok lezzetli hamsiler.” İfadeleri kullanıldı.

Fiyatların düşmesi bekleniyor

Yasaktan önce avlanan hamsilerinin boyunun 5 santimetreye kadar düştüğünü söyleyen Balcı, bunun küçük hamsilerin kıyı şeridinde olması ve yavru hamsilerin derinlere gitmemesinden kaynaklandığını belirtti. Balcı hamsilerin fiyatlarında düşme beklediklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hamsi avcılığında kısıtlamanın kaldırılması hakkında yaptığı açıklamada, “Hamsi avcılığında kısıtlama 7 Şubat 01.00’den itibaren sona erecek. Ek Tedbirlerle avcılık başlayacak.” İfadelerini kullanmıştı.