Bakan Yerlikaya’dan operasyon bilançosu: 415 suç örgütüne darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep ziyareti sırasında düzenlenen toplantıda suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 12 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 128 terör eyleminin engellendiğini duyurdu. Ayrıca terör finansmanına karşı yapılan operasyonlarda toplamda 28 milyon 678 bin TL ele geçirildiğini belirtti.

Suç örgütlerine karşı kararlılık

Organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlardan da bahseden Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde bin 111 operasyonla toplamda 415 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Ayrıca bu operasyonlar sonucunda 92 milyar TL değerinde mal varlığına el konulduğunu ifade etti.

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Uyuşturucu madde ticaretine karşı verilen mücadeleyi vurgulayan Bakan Yerlikaya, 35 bin 723 operasyonla 114 ton, 38 milyon adet ve 155 milyon kök uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini aktardı. Narkotik Veri Analiz Sistemi (NARVAS) üzerinde yapılan operasyonlarla da binlerce şüphelinin yakalandığını belirtti.

Düzensiz göçle mücadele

Düzensiz göçle mücadelede elde edilen sonuçları da paylaşan Bakan Yerlikaya, Türkiye’de bulunan yasal göçmen sayısının yanı sıra düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen 6 bin 8 operasyon hakkında bilgi verdi.

Operasyonlar devam edecek

Bakan Yerlikaya, konuşmasının sonunda kayıt dışı üretimle ilgili ciddi çalışmalar yapılacağını ve bu alanda da operasyonların artacağını belirtti.

 

Exit mobile version