Ekonomi

Bakan Yumaklı’dan çiftçilere 500 Bin TL ödeme! Ziraat Bankası şubelerine gidip paranızı alın

Milyonlarca çiftçiyi sevindirecek destek ödemeleri Bakan Yumaklı tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Bakan Yumaklı’dan çiftçilere 500 Bin TL ödeme! Ziraat Bankası şubelerine gidip paranızı alın- Devletin hazine kasasından milyonlarca liralık ödeme için harekete geçildi. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyuruyu yaptı. Farklı tarım alanlarına ilişkin ödeme listesi yayımlandı.

HESAPLARA YATIRILDI

Devletin kamu bankası olan ve çiftçilere sağladığı ekonomik kredi destekleri ile de bilinen Ziraat Bankası üzerinden çiftçilere ödemeler yapıldı. Bakanlık, bir çok farklı alanda çiftçiye ekonomik destekte bulunuyor. Örnek olarak, bireysel tarla içi modern sulama sistemlerine 1 milyon TL’yi geçmemek şartıyla yüzde 50 oranında hibe desteği veriyor. Bunun yanı sıra diğer tüm ödeme kalemlerinin de hazineden ne kadar çıkarıldığı sıralandı. İşte Bakan Yumaklı’nın açıkladığı ödemeler:

Bireysel Sulama, Kırsal Kalkınma, Uzman Eller, Sertifikalı Tohum Üretimi Projelerimiz kapsamında 75 milyon 877 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun.

EN YÜKSEK ÖDEME BİREYSEL SULAMAYA

20 Ekim Cuma itibari ile hesaplara yatırılmaya başlanan ödemelerde en yüksek ödeme 38 Milyon 849 Bin 346 TL ile Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi oldu. Diğer kalemler ise;
Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği için 19 milyon 464 bin 207 TL, Uzman Eller Projesi Desteği 12 Milyon 56 Bin 823 TL ve son olarak Sertifikalı Tohum Üretim Desteği ise 5 Milyon 506 Bin 624 TL oldu. Çiftçiler Destek Ödemelerinin yatırıp yatmadığını banka hesaplarını kontrol ederek öğrenebilirler.