Eğitim

Bakan Ziya Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması: Haziran ayı başında başlamasını istiyoruz!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüsü salgını sürecinde uzaktan eğitim gören öğrencilerin telefi eğitimine ilişkin konuşan Bakan Selçuk, eğitimlerin yüz yüze olmasını ve Haziran ayında başlamasını istediklerini dile getirdi.

Öğrenciler ve veliler karnelerin ne zaman verileceğini ve okulların ne zaman açılacağını merak ediyorlar. Bakan Selçuk konuyla ilgili merak edilen soruları cevapladı. Hürriyet Gazetesi’nden Fatih Çekirge’ye açıklamada bulunan Bakan Selçuk, telafi eğitimlerinin Haziran ayında başlamasını istediklerini söyledi. Öte yandan karnelerin ise 3 Temmuz tarihinde dağıtılacağı öğrenildi.

Fatih Çekirge, Bakan Selçuk’un açıklamalarını şöyle verdi:

Sayın Bakan herkes merak ediyor. Telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Yüz yüze mi yoksa uzaktan mı olacak?”
Bunun kararı kabine toplantısı ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu hafta başı netleşecek. Tabii Sağlık Bakanlığı’nın ve diğer ilgili bakanlıkların görüşleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar değil.

Telafi eğitiminin Haziran’da başlamasını düşünüyoruz

Biz telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz. Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli. Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından ruhsal olarak geliştirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur.
Okulları Eylül’de açmayı planlıyoruz

– İklim koşulları açısından okulların ağustos ayında açılması bize göre doğru değil. O nedenle okulları sonbaharda (eylül gibi) açmayı planlıyoruz.