Kamu

Bakanlık açıkladı: 31 Temmuz’dan itibaren yeniden başlıyor!

Türkiye’de pandemi nedeniyle çeşitli tedbir kararları alınmıştı. Bu kapsamda ara verilen nöbetçi noterlik uygulamasının 31 Temmuz Cumartesi gününden itibaren yeniden başlayacağı öğrenildi. Vatandaşlar nöbetçi noterlikleri Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesinden öğrenilebilecekler.

Noterde işi olan herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile coronavirüs salgını önlemleri nedeniyle bir süre ara verilen Nöbetçi Noterlik Uygulaması 31 Temmuz Cumartesi günü tekrar başlayacağı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, 31 Temmuz Cumartesi ve 1 Ağustos Pazar günü itibariyle yeniden başlayacak uygulama kapsamında nöbetçi noterler 10.00-16.00 saatleri arasında gerekli önlemleri alarak hizmet vereceği bildirildi.

Noterliklerde 588 bin 111 araç tescil edildi

Hafta sonu hizmet veren nöbetçi noterlerde 544 bin 161 işlem ile en çok ikinci el araç alım satım işlemleri yapıldı. İkinci el araç alım satım işleminin yanı sıra nöbetçi noterliklerde 43 bin 950 sıfır araç tescil işlemi yapıldı. Böylece nöbetçi noterliklerde toplamda tescil işlemi yapılan araç sayısı 588 bin 111 oldu. Uygulamanın hayata geçirildiği tarihten bu yana nöbetçi noterlerde yapılan toplam 810 bin 448 işlemin 4 bin 317’si konsolosluklarda gerçekleştirildi.