Bakanlık açıkladı; Yıl sonuna kadar uzatıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüs salgını sırasında sağlık çalışanlarının ulaşımdan yararlanması hakkında alınan kararın uzatıldığını bildirdi.

Sağlık çalışanları, alınan karar gereğince İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN’dan 22 Mart 2020 tarihinden itibaren ücretsiz olarak kullanıyordu. Bakanlıktan yapılan açıklama ile sağlık çalışanları bu haktan faydalanmaya 31 Aralık 2020’ye kadar devam edecekler. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ücretsiz geçiş hakkının yıl sonuna kadar uzatıldığı bildirildi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hala devam eden koronavirüs salgınında sağlık çalışanlarının emeklerinin hiçbir şekilde ödeyemeyeceğinin altı çizildi.

Yazılı açıklamada; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde bulunan, TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından işletilen Marmaray ve Başkentray ile TCDD’nin ortağı olduğu İZBAN’dan sağlık çalışanlarının 31 Ağustos 2020 tarihine kadar ücretsiz yararlanmasına ilişkin kararın süresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı” ifadelerine yer verildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR

Yapılan açıklamada bugüne kadar geçen 5 ay içerisinde 1 MİLYON 278 sağlık çalışanının toplu taşımayı kullandığının altı çizildi. Bakanlık açıklamasında; “”Küresel salgına karşı verdiğimiz milli mücadelenin en önünde her türlü tehlikeyi göze alarak görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarımız için ne yapsak azdır. Biz de işlerinden yorgun argın evlerine dönecek sağlık çalışanlarımızı İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray’da ve İzmir’de İZBAN’ı ücretsiz  olarak ulaştırmaya devam edeceğiz” denildi.

 

Exit mobile version