EkonomiGündem

Bakanlık ayçiçek yağı satışına çıktı: Fiyatı açıklandı, 20 saat içinde başvurmak gerekiyor!

Bakanlık satış ekranı üzerinden duyurdu. Ayçiçek yağı için satışa çıkıldı. Ayçiçek yağlarını satın almak isteyenler için detaylar açıklandı. Yapılan açıklamalarda yağların, 700 ml’lik ve 4000 ml’lik şişelerde muhafaza edildiği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı birçok eşya satışı gerçekleştiriyor. Bakanlık bu sefer Ayçiçek yağı duyurusunda bulundu. Ticaret Bakanlığı eşya satış sayfası üzerinden Ayçiçek yağı satış ilanı verdi. Bekletilemeyecek eşya kategorisinde yer alan yağlar için güncel fiyat 4.913.820 olarak açıklandı. Ayçiçek yağlarını satın almak isteyenlerin ise bakanlık tarafından düzenlenecek ihalelere katılması gerekiyor.

İhale detay açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Açıklama
İhalede, %1,517 (binde 15,17) oranında damga vergisi tahsil edilecektir. Damga vergisinin KDV ve ÖTV’si de ayrıca tahsil edilir.
AYÇİÇEK YAĞI
BRÜT 205.014 KG
NET 192.738 KG

Eşya 700 ml’lik ve 4000 ml’lik şişelerde muhafaza edilmektedir.

Not: Söz konusu eşyaların Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan fiziki inceleme sonucunda; mevzuat gereği zorunlu Türkçe Etiket Bilgilerinde eksiklikler olduğu belirtildiğinden Yurtiçi Ticarete konu edilebilmesi için zorunlu etiket bilgilerinin Türk Gıda Kodeksi Mevzuatına uygun hale getirilerek iç piyasa arz edilmesi gerekmektedir. Konu ile ilgili yapılacak tüm iş ve işlemler ile bunlara ilişkin her türlü mali yük ve yükümlülükler alıcı tarafından karşılanacaktır. Ayrıca eşya tesliminden önce alıcıdan bu konuda taahhütname alınacaktır.

Söz konusu eşyalar; BEKLETİLMECEK EŞYA SATIŞI kapsamında satışa sunulmuş olup, satış bedelinin ihalenin tamamlanmasını izleyen 2 (iki) iş günü içerisinde ödenmesi, eşya tesliminin ise ihale bedelinin ödenmesini izleyen 3 (üç) gün içerisinde tamamlanması zorunludur.

a) Eşyanın alıcıya tesliminden sonra eşyanın piyasaya arzı, kullanımı veya tescili için alınması gereken her türlü izin veya belgenin alınması, kayıt, tescil veya bildirim işlemlerinin alıcı tarafından yerine getirilecek ve bunlara ilişkin her türlü mali yük ve yükümlülükler alıcı tarafından karşılanacaktır.

b) Eşya mevcut durumu ile satışa sunulmaktadır. Sistemde yer alan eşyaya ait bilgiler bilgi niteliğindedir.

Sistemde teklif veren istekliler e-ihalesi yapılan eşyayı mevcut haliyle görmüş, incelemiş ve e-ihaleye sunulduğu haliyle kabul edilmiş sayılır. Bu konuda yapılan itirazlar idarece reddedilir.

c) Sayı, ağırlık, uzunluk ve hacim esası üzerinden yapılan satışlarda eşyanın tesliminde eksiklik veya fazlalık görülürse,

Fazla çıkan eşya, talep edilmesi halinde ihale oluşan birim fiyat üzerinden yapılacak hesaplama ile alıcıya satılabilir. Alıcının bu yönde bir talebinin olmaması durumunda teslimat ihale edilen miktar üzerinden yapılarak fazla çıkan eşya yeniden satışa sunulur.

Eksik çıkan eşyada, teslimat mevcut miktar kadar yapılarak eksikliklerin bedeli geri verilir. Ancak, eksiklik oranının ihale edilen miktarın en az yüzde otuzu olması halinde, alıcının talebine göre, teslimat mevcut miktar kadar yapılarak eksikliklerin bedeli geri verilir veya ihale iptal edilerek bedeli iade edilir.

d) Satışlarımız 6502 sayılı Kanun kapsamında değildir. Alıcılar tarafından garanti belgesi düzenlenemez. Bu husus satış faturalarında da belirtilecektir.