Bakanlık duyurdu: Artık merak edilen sorular karekod ile cevaplanacak!

Dijital teknolojiler devletin birçok hizmetinde de kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı yeni bir gelişmeyi duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama ile tanıkların, tanık davetiyelerine tanımlanan karekod yardımıyla merak ettikleri birçok soruya cevap bulabilecekleri bildirdi.

Adaler Bakanlığı çağrı kağıdı (davetiye) ile adliyelere gelen tanıkların adli sürecin aşamaları, hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmelerine yönelik hazırlanan ‘Tanık Bilgilendirme Broşürü’ ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, çağrı kağıdında yer alan karekodun cep telefonu ile okutulması yoluyla tanık bilgilendirme broşürüne hızlı ve kolay erişim sağlanabileceği bildirildi.

Adalet Bakanlığınca hayata geçirilen uygulama, tanıkların, tanık davetiyelerine tanımlanan karekod yardımıyla ‘Tanık Bilgilendirme Broşürü’ne daha hızlı ve kolayca erişebilmelerine imkan sağlıyor. Adli sürece dahil olan tanıkların sahip oldukları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmelerini amaçlayan broşüre, tanık davetiyelerine tanımlanan karekodun cep telefonundan okutulması ile kolayca ulaşılabiliyor. Uygulama ile tanıkların adli sürece dahil olmak konusundaki çekincelerinin giderilmesi ve sürece daha etkin katılmaları hedefleniyor.

Tanıklık ile ilgili birçok soruya yanıt veriliyor

Tanıklık neden önemlidir?
Tanıklık zorunlu mudur?
Tanıklıktan çekinebilir miyim?
Tanık olarak çağırıldım, ne yapmalıyım?
Ne anlatmam gerekiyor?
Yalan söylersem ne olur?
Adliyeye gidemeyecek durumdayım, ne yapmalıyım?
Önceden ifade verebilir miyim?
Yazılı ifade verebilir miyim?
Masraf yaptım, bunları talep edebilir miyim?

Exit mobile version