Genel

Bakanlık duyurdu, binlerce kişi yaptı: Hala yapmayanlar dikkat, ceza ödemek istemiyorsanız 27 gün içinde…

Türkiye’de yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, son 27 gün kaldı. Söz konusu açıklamaya göre, 27 gün içerisinde yaptıranlar ceza ödemeyecek. Ancak 1 Ocak tarihinden sonrasına kalanlar ceza ödemek durumunda kalabilir.

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı paylaşım ile binlerce ev hayvanının kimliklendirildiğini duyurdu. Evcil hayvanını kayıt altına aldırmayanlar için ise son 27 gün kaldı. Buna göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren 6 aylık yaşa kadar kedi ve köpekler ceza uygulanmadan kayıt altına alınabilecek.

 

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:


Ev Hayvanı Kayıt Sistemi (PETVET) ile can dostlarımızı kimliklendiriyor, kayıt altına alıyoruz. Bu işlemler, il ve ilçe tarım müdürlüklerimiz ile veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. PETVET mikroçip uygulamasıyla hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. Ayrıca aşı bilgileri, sahip değişikliği, kayıt durumu ve hayvana yapılan operasyonların bilgileri de kayıt altına alınıyor.
Bu kapsamda, bugüne kadar 323 bin 647 kedi, 305 bin 505 köpek ve 13 gelincik olmak üzere 629 bin 165 ev hayvanı kimliklendirildi.

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren 6 aylık yaşa kadar kedi ve köpekler ceza uygulanmadan kayıt altına alınabilecek.

Kimliklendirme işlemi nerede yapılıyor?

Bu işlemler, il ve ilçe tarım müdürlüklerimiz ile veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır.