Gündem

Bakanlık Genelgeyi Yayınladı: Aşı Olmayan İşçilere PCR Testi Zorunlu Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyurdu. 6 Eylül tarihinden itibaren Covid-19 aşısı olmayan işçilere zorunlu PCR testi zorunluluğu gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, aldığı kararla 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebileceğini açıkladı.

Şehirler Arası Otobüs Yolculuğunda PCR Testi Zorunlu Olacak

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte PCR testi zorunluluğu da gündemi meşgul etmeye başladı. Salgının kontrol altına alınması için yeni uygulamalar hayata geçmeye başladı. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğunda PCR testi zorunlu olacak. Ancak koronavirüs aşı zorunluluğu ile ilgili bir açıklama bulunmuyor.

Aşı Olmayan Öğretmenler İçin PCR Testi Zorunlu Olacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,” Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerle irtibatlı ancak henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aynı şekilde aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız” ifadelerinde bulunmuştu.