EkonomiGündem

Bakanlık Gizli Zam Uygulaması İle İlgili Harekete Geçti

Gıda maddelerinde gramaj hileleri ile gizli zam yapıldığı iddiası uzun zamandır gündeme geliyordu. Tüm tüketicileri yakından ilgilendiren zam iddiası ile ilgili Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili harekete geçti. Ticaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlerde gramaj ve adet ölçülerinin azaltılmasına rağmen fiyatlardaki gizli artışa karşı harekete geçti. 81 ile gönderilen yazıda idari yaptırım uygulanabileceği belirtildi.

Gramajı Düşürerek Gizli Zam Yapılıyor

Pandemi dönemi ile birlikte vatandaşların temel gıda maddelerine yoğun talep göstermesi nedeniyle fahiş zam oranları gündeme gelmeye devam ediyor. Bu zamlar özellikle gelirinin önemli bir kısmını temel gıda maddelerinin alımına ayıran dar gelirli vatandaşları ekonomik olarak zorlamıştı.

Tepki çeken zamlar üzerine gıda firmaları gramaj zammına yöneldi. Fiyatlar sabit tutulsa da gramajların düşürülmesi ile gizli zam vatandaşlara yansıdı.

Ticaret Bakanlığı ambalajlı ürünlerdeki gramaj hilesine karşı harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, ürünlerin gramaj, adet ve ağırlık gibi ölçülerinin azaltılmasına rağmen, ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi nedeniyle ürünlerin birim fiyatlarında gizli artış yapıldığını belirledi.
Tüketici haklarının korunması amacıyla ülke çapında yapılacak denetimleri sıklaştırdı. 81 ticaret il müdürlüğüne talimat verildi.
Gıda maddelerinin satışını yapan firmaların üyesi olduğu sivil toplum ve meslek kuruluşlarına üyelerinin yasal düzenlemelere uygun davranmaları, aksi takdirde haklarında idari yaptırım uygulanabileceği konusunda yazılı uyarı gönderildi