Gündem

Bakanlık harekete geçti! Marketlerdeki 100 TL’lik malı 200 TL’ye satana dev ceza

Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı bir açıklama ile  fahiş fiyatlara ve aldatıcı hileli reklamlara yönelik çalışmalarda dev cezai yaptırımların başladığını duyurdu.

Bakanlık harekete geçti! Marketlerdeki 100 TL’lik malı 200 TL’ye satana dev ceza- Son yıllarda ekonomik krizin başlaması ile birlikte günden güne giderek artan enflasyona karşı da marketler vatandaşın adeta belini büker oldu. Market fiyatları cep yakarken Ticaret Bakanlığı da konu için harekete geçti.

FAHİŞ ZAMLAR VE YALAN REKLAMLAR

Normal seviyenin çok üzerine çıkarılan fahiş zamlar ile bir ürünün fiyatı bazen 100 TL’den 200 TL gibi 2 katına bazen ise 3,4,5 katına bile çıkarılıyor. Bu konu hakkınnda ayrıca yanıltıcı reklam içerikleri ile fiyatlar destekleniyor. Konu hakkında inceleme başlatan Ticaret Bakanlığı şu ifadeleri kullandı:

Tüketicilere satışa sunulan ürünlerin gramaj, adet ve ağırlık gibi ölçü birimlerinin azaltılmasına rağmen, ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi nedeniyle birim fiyatlarında gizli olarak yapılan artışın, tüketiciler tarafından fark edilemediği ve bu suretle tüketicilerin satın alma kararlarının manipüle edildiğinin tespit edildiği 2 adet dosya hakkında idari para ve durdurma cezaları uygulanmıştır. Ticaret Bakanlığı olarak, tüketicilerimizin tercih ve davranışlarına etki ederek nihai olarak gerçekleştirecekleri alışverişlerde ticari etiğe uygun olmayan içerik üretimleri, mevzuata aykırı hareketler, yanıltıcı ve yanlış bilgilendirme sebebiyle uğrayabilecekleri mağduriyetlere sebebiyet verilmemesi adına çalışmalarımız azami hassasiyetle devam etmektedir.

Denetimlerin devam ettiğini belirten Ticaret Bakanlığı hız kesmeden çalışmaları sürdürüyor.