Gündem

Bakanlık kışa hazırız diyerek paylaştı! Doğalgaz depolama tesisi açıldı!

Silivri yeraltı doğalgaz depolama tesisi ile ilgili açıklamalar yapan enerji Bakanı Alparslan Bayraktar doğalgaz hacmi ile ilgili değerlendirmeleri paylaştı.

Alpaslan Bayraktar Silivri’de yer alan yeni doğal gaz depolama tesisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Depoda %101 doluluk oranı olduğunu belirtti. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Enerji bakanı açıkladı

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak bilinen Alpaslan Bayraktar Silivri yeraltı doğalgaz depolama tesisi üzerinden incelemeler yaptı. Bakan, bakan yardımcıları ile birlikte kontrol merkezini gezdi. Bakan tesiste yer alan alanlardaki çalışmaları yerinde inceleyerek değerlendirmede bulundu. Gezi sonrası açıklamalar yaptı.

Depoda doluluk oranı %100

Yapılan incelemelerin ardından doğal gaz oranındaki depolama miktar ve tesisle ilgili açıklamalar yapan bayraktar buranın Türkiye’nin ilk doğal gaz yeraltı deposu olduğunu ve 2007 yılında devreye alınan bir tesis olduğunu paylaştı. Zaman içerisinde buradaki kapasitenin artırılması adına çalışmalar yapıldığını ve geçen yıl cumhurbaşkanının burada açılışını yaptığı 4.600.000.000 metreküplük bir doğalgaz hacminin depolandığını belirtti. Bayraktar, bugün itibari ile depolardaki doluluk oranının %100 olduğunu ve bununla birlikte kısa hazır olduklarını belirtti.

Depolar kışa hazır

Bayraktar, Türkiye’nin ilk doğal gaz yeraltı deposu olan Silivri deposuna inceledikten sonra açıklamalar yaptı. Bugün itibari ile birlikte depodaki doluluk oranının %100 olduğunu belirten Bakan Bayraktar hazır hazır girildiğinin altını çizdi.

Bu tesisin son yapılan yatırımlar ile birlikte İstanbul’un tüm kış boyunca ihtiyacını karşılayabileceği vurguladı. Bununla birlikte tesisin doğalgazda merkez olma noktasındaki altyapı çalışmalarının en önemli unsurlarından bir tanesi olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsetmiş olduğu Trakya’daki doğal gaz merkezinin ana üstünün Silivri olduğunu ve hem arz güvenliği hem de doğalgazı satan ve ticaretini yapan bir ülke olmak açısından fiziki merkezlerden bir tanesi olduğunu savunan Bayraktar buradaki kapasitenin arttırılarak büyütüleceğinin altını çizdi.

Tesisle ilgili hedeflerini aktaran Bayraktar buranın daha da geliştirmek istendiğini ve önümüzdeki dönem içerisinde yeni projelerin buradaki kapasiteye 6 milyar metreküpe kadar genişleterek rekor seviyede büyüme kat edileceğini paylaştı. İlerleyen 2-3yıl içerisinde buranın kapasitesinin artırılmasının istendiğini ve burada son derece çevreci bir teste olduğunun altı çizildi.