Personel Alımı

Bakanlık personel alımı yapacak: Bu şartları sağlayanlar hemen başvursun!

Yeni personel alım ilanları yayınlanıyor. Bu sene içerisinde iş sahibi olmak isteyenler devlet bünyesinde bir işe sahip olabilirler. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İlan için başvurular 15 Kasım tarihinde başlayacak.

Bakanlık sözleşmeli bilişim personeli alacak. Başvuranlar arasından kadroya seçilenler sözlü/uygulamalı sınav başarı sırasına göre seçilecek. Bu kapsamda şartları sağlayanlar 15 Kasım ile 3 Aralık 2021 tarihleri arasında başvurularını yapabilirler.

KIDEMLİ YAZILIM GELİŞTİRME UZMANI (TAM ZAMANLI, 1 KİŞİ – AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRET TAVANININ 3 KATINA KADAR)

a. En az 5.000 (beş bin) iç veya 10.000 (on bin) dış kullanıcısı bulunan orta ve büyük ölçekli kurum ya da işletmelerde olan büyük çaplı en az bir (1) adet projede görev almış olmak, en az 8(sekiz) yıl çalışmış olmak ve belgelemek,
b. Asp.net, Web Forms ve C# ADO.NET konularında en az 5 (beş) yıl deneyimli olmak,
c. Yazılım mimari gereksinimlerinin belirlenmesi, tasarım, geliştirme ve alt yapının teknolojik gelişmelere uyarlanması konusunda tecrübe sahibi olmak,
d. Kurumsal Yazılım Mimarisi (Enterprise Software Architecture), Kurumsal Tasarım Kalıpları (Enterprise Design Patterns) konularında bilgi sahibi olmak,
e. Yazılım Yaşam Döngüsü hakkında bilgi sahibi olmak,
f. Windows Servisleri, Web API ve Web Servisleri (SOAP, WCF, REST) teknolojileri konusunda tecrübe sahibi olmak,
g. Mikro servis mimarisi hakkında bilgi sahibi olmak,
h. JavaScript, Typescript, Javascript Framework ve kütüphanelerinden en az birinde (Vue, Angular, React, Jquery) ve CSS, HTML, XHTML gibi Web Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olmak,
i. MSSQL ve MySQL ilişkisel veritabanları konusunda en az 5(beş) yıl deneyimli, stored procedure, trigger yazma konusunda tecrübe sahibi olmak,
j. Veri aktarım (migrasyon) işlemleriyle ilgili tasarım ve planlama deneyimine sahip olmak,
k. TFS, GIT, SVN gibi kaynak kod kontrol yönetim araçları konusunda bilgi sahibi olmak,
l. Elektronik Belge Yönetim Sistemi konusunda ve Kayıtlı Elektronik Posta KEP ve Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) entegrasyonları konularında bilgi sahibi olmak,
m. Barkod ve karekod kütüphaneleri ve uygulamaları konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak,
n. Dijital arşiv sistemleri, medya arşivi, yazılı, görsel ve işitsel materyallerin sayısal ortama aktarılması konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak,
o. Belgeleme ve düzenli raporlamaya önem veren, esnek çalışma saatlerine ve yoğun iş temposuna uyum sağlayabilmesi gerekmektedir.
p. Bilişim projelerinde sözleşme ve teknik şartname hazırlamak ve/veya hazırlama süreçlerini yönetme konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak,
q. Tercihen Flutter konusunda bilgi sahibi olmak, Unity3D ile oyun ve uygulama geliştirme konusunda deneyimli olmak,

KIDEMLİ SİSTEM UZMANI (TAM ZAMANLI, 1 KİŞİ – AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRET TAVANININ 4 KATINA KADAR)

a. En az 5.000 (beş bin) iç veya 10.000 (on bin) dış kullanıcısı bulunan orta ve büyük ölçekli kurum ya da işletmelerde sistem yöneticisi veya sistem mühendisi olarak en az 8 (sekiz) yıl çalışmış olmak ve belgelemek.
b. Cross Domain/Forest Migration konusunda tecrübe sahibi olmak.
c. Microsoft Windows Sunucularında (2008 R2, 2012 R2, 2016, 2019) bakım, izleme, yapılandırma konularında tecrübe sahibi olmak.
d. Microsoft Exchange Server 2016, 2019 sistemlerinde kurulum, yönetim ve tasarım konularında tecrübe sahibi olmak.
e. Microsoft Active Directory sıkılaştırma, Group Policy vb. konularda ileri seviye tecrübe sahibi olmak.
f. Failover Cluster ve Always-on yapılandırmalar konularında tecrübe sahibi olmak.
g. Uygulama sunucuları (IIS, Apache vb.) Kurulumu, yapılandırması ve yönetimi konusunda tecrübe sahibi olmak.
h. Replikasyon, İş Sürekliliği, Felaketten Kurtarma konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
i. Yedekleme altyapıları konusunda ve bu sistemlerin kurulum, yönetim, problem giderme konularında tecrübe sahibi olmak.
j. Veri Merkezi, Co-Location, Sistem odası kurulması ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak.
k. VMware veya Hyper-V konusunda kurulum, yapılandırma ve yönetim tecrübesine sahip olmak.
l. Sunucu donanımları ve konfigürasyonları (disk, Ethernet, HBA, RAID vb.) hakkında tecrübe sahibi olmak.
m. Microsoft Windows PC işletim sistemi ailesi (Windows 7, Windows 8, Windows 10)
ve bu işletim sistemlerinin Active Directory ortamında kullanımı ve yönetimi ve sorun
çözümleme konusunda tecrübe sahibi olmak.
n. Microsoft Endpoint Configuration Manager kurulum konfigürasyon ve sorun giderme konularında tecrübeye sahip olmak.
o. System Center 2019 ürünleri hakkında tecrübe sahibi olmak.
p. DNS, DHCP, File Server, Certificate Authority, NPS, GPO, WSUS, Windows Remote Desktop mimarisi ve benzeri Microsoft Windows sunucu ürünleri/servisleri hakkında kurulum, konfigürasyon, güncelleme ve sorun çözümleme tecrübe sahibi sahip olmak.
q. VB, WMI, Powershell veya Bash Scripting konusunda tecrübe sahibi olmak.
r. Güvenlik Duvarı, IPS, IDS, İçerik Filtreleme, Anti virüs, Antispam, Mail Security ve Yük Dengeleyici teknolojileri konusunda bilgi sahibi olmak.
s. ISO 27001 (Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi) ve Bilişim Teknolojileri Altyapı Kütüphanesi (ITIL) hakkında bilgi sahibi olmak.
t. Veri depolama, SAN, NAS cihazları konusunda tecrübe sahibi olmak.
u. Linux sunucu işletim sistemlerinin (Ubuntu 16 ve üzeri, Centos 6 ve üzeri, Fedora 25 ve üzeri) kurulum, yapılandırma, izleme ve yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak.
v. Fiziksel ve sanal (Windows/Linux) sunucu ortamlarında problem çözme, performans artırımı, güvenlik, log inceleme gibi konularda bilgi sahibi olmak.
w. Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) sertifikasına sahip olmak.
x. Tercihen; Docker, Kubernates kurulumu ve konfigürasyon deneyimine sahip olmak.
2. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ (Başvuru dijital ortamda olacak evrak alınmayacak!)
Başvurular elektronik ortamda e-Devlet – Kültür ve Turizm Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden 15/11/2021-03/12/2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜCRET

Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının ÖZEL ŞARTLAR başlığı altında belirtilen brüt sözleşme ücret tavanının katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Ancak Bakanlık, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir. Ayrıca, belirlenen sözleşme ücreti dışında personele herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.