EkonomiGündemKamu

Bakanlıklarda görev değişimi… Resmi Gazete’de yayımlandı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlarda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki açık olan İş Başmüfettişliği için İş Müfettişi Serhat Kahraman’ın ataması gerçekleştirdi.
Rehberlik ve Teftiş Başkanı Mustafa Apaydın ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz da görevinden alındı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan genel müdür yardımcılıklarına ise Abdulkerim Aydındağ ve Ahmet Özgüven atandı.

Bir diğer atama kararı ise Hazine ve Maliye Bakanlığı için alındı. Hazine kontrolörlükleri için, gerçekleştirilen yeterlik sınavını başarıyla geçen stajyer hazine kontrolörleri Engin Yaşar, Salim Kocaarslan, Ezel Malik Zengin ve Gülşah Pekbilek atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev değişimleri

Atif Ala, MEB’de Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. Görevden alınan Ala’nın yerine Metin Çakır getirildi.

MEB’de açık olan Bakanlık Maarif Müfettişliği pozisyonu için Ersoy Aksoy’un ataması yapıldı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun görevlerinden alındı.

Yerlerine ise aşağıdaki isimler görevlendirildi:

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Züleyha Aldoğan,

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ergüven Aslan,

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı,

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ömer Akmanşen,

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Yusuf Kahraman,

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Murat Mücahit Yentürk,

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Hasan Kökrek ve

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Yaşar Koçak.