EkonomiGündem

Bakanlıktan asgari ücret zammına ek+500 TL ödeme açıklaması

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın geçimini sağladığı aylık en düşük maaş olan asgari ücrete zam geleceğini Bakan Işıkhan açıkladı.

Bakanlıktan asgari ücret zammına ek+500 TL ödeme açıklaması- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde emekli, memur ve asgari ücretli gibi bir çok farklı kalemdeki çalışanlar ve emekliler için “enflasyona ezdirmeyeceğiz” mesajının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’den  asgari ücret açıklaması geldi.

OCAK 2024’TE YENİ ZAM GELİYOR

Türkiye’de pandemi krizi ile başlayan ve giderek artan enflasyon artışı ve ekonomik kriz en çok ta asgari ücretliyi etkilemişti. Türkiye’de Yoksulluk ve açlık sınırının altına düşen asgari ücret tutarı geçtiğimiz Temmuz ayında 8500 TL’den 11 Bin 402 TL’ye yükseltilmişti. Ancak yaşanan yüksek enflasyon artışı sebebi ile maaşlar cebe girmeden vatandaşa yetmez hale geldi. Bu sebeple hükümet asgari ücrete 2024 Ocak ayı itibari ile yeni zammın yapılacağını açıkladı.

Temmuz ayının ardından 6 ay sonraya denk gelen asgari ücret artışı ile ilgili olarak Bakan ışıkhan’dan enflasyon mesajı geldi. Işıkhan, “2 milyon işverenimizden 1,7 milyonunun bu destekten yararlandığını gördük. Hedefimiz aralık ayında 2024 yılına ilişkin asgari ücret tutarlarını da temmuz ayı asgari ücretinin belirlenmesi sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşı ile belirlemek olacaktır. İşverenler ve işçi temsilcileri inşallah bir araya geldiğimizde yine hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sıklıkla vurguladığı gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan ışıkhan son olarak İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenen asgari ücret desteğiyle geçen dönem 500 lira destek verdiklerini aktardı.