EkonomiGündem

Bakanlık’tan dev adım: 32 ilde vatandaşlar için satışa sunuldu!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 32 ilde 385 arsa artırma ile satışa sunuldu. Fırsat sayesinde vatandaşlar hem yatırım imkanı elde edecek, hem de kendi konutlarını inşa edebilecekler.

İHA’dan aktarılanlara göre Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ödemelerde net yüzde 20 indirim fırsatı da sunacak ve buradan elde edilen gelirin Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine aktarılarak konut sorununa da çözüm üretmesi planlanıyor.

Arsalar yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkanıyla satışa sunulurken, tapu ve KDV masrafından muaf olması da yatırımcıya kolaylık sağlıyor. Taşınmazların satışında sunulan vade imkanında kanuni faiz yüzde 9 ile de vade yapılması taşınmazları daha cazip hale getiriyor.

İŞTE O İLLER

Yatırım için sunulan arsalar; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde yer alıyor.