Bakanlıktan İzmir Büyükşehir’e dönüşüm soruşturması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Örnekköy 3. Etap kentsel dönüşüm projesinin 300 metrekarelik bölümü, demir ve beton eksikliği nedeniyle mühürlenmişti. Olaya ilişkin kent gündeminde tartışmalar sürerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma başlattı. Son gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, açıklan soruşturmanın iki yönlü olduğunu bildirdi.

TEKNİK YETERLİLİK VAR MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü tarafından açılan soruşturmanın ilk ayağının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerindeki inşaatların teknik olarak yeterli olup olmadığıyla ilgili olduğunu söyleyen Hızal, “Son mühürleme hadisesinde bu konuda çok ciddi soru işaretleri var. İkincisi ise; yine bizim çokça dile getirdiğimiz ama Tunç Soyer’in görmezden geldiği İZBETON’un hukuki, yasal olmayan bir yöntemle ihale dışı kooperatiflere işi devretmesi. Hukuken bir yapı kooperatifinin inşaat yapabilmesi için arsa maliki olması lazım. Şu anda Örnekköy, Gaziemir, Karabağlar Uzundere’de kentsel dönüşüm çalışmaları yapan ve genelde de CHP’li yöneticilerin kurmuş olduğu kooperatiflerin buralarda inşaat faaliyetleri yürütmesi uygun değil. Çünkü söz konusu dönüşüm alanlarındaki arsaların maliki değiller” dedi.

VATANDAŞLAR ÜÇ İSİM YÜZÜNDEN MAĞDUR

Kentsel dönüşümü bekleyen ve arsalarını anlaşma doğrultusunda İzBB’ye devreden bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olduğunu vurgulayan Hızal, “Çünkü dönüşüm çok gecikti, insanlar hem mevcut konutlarından oldu hem de yeni konutlarına yerleşemedi. İkincisi İzBB ismi kullanılarak oluşturulan kooperatiflere belediyeye güvenerek üye olan vatandaşlar var. O vatandaşlar yaşanacak olan ve yaşanan bu aksaklıklardan dolayı elbette mağdur olacak. Bu mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olan İzmir’de 3 kişi var. Birincisi Tunç Soyer, ikincisi İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, üçüncüsü de bu kooperatiflerin kurulmasını sağlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu. Mağdur olan vatandaşlar bu üçlüden hesap sorsunlar” diye konuştu.

İzmirliler Dikkat! Bugün Nerede Elektrik Kesintisi Yaşanacak?

Exit mobile version