EkonomiGündem

Bakanlıktan Önemli Bilgilendirme: Faturada Yüzde 50 Tasarruf Etme İmkânı!

Artan maliyetler ile birlikte faturalar katlanmaya devam ederken, her geçen ay daha fazla fatura ile karşılaşır olduk. Hane halkının en büyük gider kalemleri arasında bulunan elektrik, doğalgaz, su ve yakacak giderleri kış öncesi vatandaşları kara kara düşündürürken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kış öncesinde “Aklınla Verimli Yaşa” sloganı ile yayınladığı bilgilendirme metninde küçük adımlarla büyük tasarruflar yapılabileceğini ortaya koydu.

Yayınlanan bilgilendirme metnine göre, tavsiyelere uyulması halinde doğalgazda yüzde 50, elektrikte yüzde 35 tasarruf edilecek. Duş süresi 1 dakika azaltılarak kişi başı yılda 18 ton su tasarrufu sağlanabiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kış ayları öncesinde evde, işte, yolda, enerji verimliliği kitapçığını yayınladı. “Aklınla Verimli Yaşa” sloganı ile yayınlanan bilgilendirme metninde aydınlatma, ısınma, ulaşım, soğutma, ev işleri, çalışma ve pişirme konularında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Yayınlanan tavsiyelere uyulması halinde doğalgazda yüzde 50, elektrikte yüzde 35, petrolde ise yüzde 25’lik tasarruf sağlanacak. Tasarruf önlemler arasında duş süresini 1 dakika azaltılarak kişi başı yılda 18 ton tuz su tasarrufu sağlanabileceği, evlerin güney cephesine yaprak döken ağaç dikilmesi, ulaşımda verimli sürüş tekniklerinin uygulanması yer alıyor.

Bakanlık tarafından yayınlanan kitapçığa göre tüm tavsiyelere uyulduğu takdirde enerjide yüzde 100’den fazla oranda tasarruf elde edilebiliyor.