Bakanlıktan vatandaşlara flaş uyarı! Sakın bu mesaja cevap vermeyin

Sağlık Bakanlığı tarafından Twitter’dan vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Bakanlık açıklamasında, “COVID-19 aşı uygulaması konusunda tanımadığınız numaralardan gelen çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz.” mesajını paylaştı.

Vatandaşın cep telefonuna “http://wwww.Aşı Randevu Oluşturma” şeklinde mesaj atan dolandırıcılar onay verenleri tuzağa düşürüp hesaplarına ulaşıyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanlığı Twitter’dan yaptığı açıklamada “COVID-19 aşı uygulaması konusunda tanımadığınız numaralardan gelen çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Sizi arayıp “Sağlık Bakanlığından arıyoruz, aşılama konusunda önceliklisiniz, kaydınızı oluşturalım.” diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere adınızı ve adresinizi vermeyin. Veya telefonunuza gelebilecek “Aşı Randevu Oluşturma” konusu mesajlara cevap vermeyin.

COVID-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amaçlarının dolandırıcılık olduğunu unutmayınız.

COVID-19 aşı uygulaması ile ilgili güncel ve güvenilir bilgiye T.C. Sağlık Bakanlığı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarını takip ederek veya size en yakın sağlık kuruluşuna danışarak ulaşabilirsiniz.”

Koronavirüs aşısıyla ilgili önemli açıklama! Aşı da HES kodu gibi zorunlu mu olacak?

Koronavirüsle mücadele devam ederken, tedbirsizlik vaka sayılarının artışına neden oldu. Salgın yayılmayı sürdürürken aşıyla ilgili gelişmeler de yaşanıyor. Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yakın zamanda uygulanması beklenen koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version