Gündem

Bakkallarda sigara satışı yasaklandı mı?

Corona virüsü pandemisi nedeniyle küçük esnaf zor günler geçirdi. Bu nedenle esnaflar için yeni düzenlemeler yapıldı. Son gelen bilgilere göre zincir marketlerde sigara ve tütün mamullerinin satışının yasaklanması bekleniyor. Peki, bakkallar sigara satışı yapabilecek mi?

Pandemi döneminde zorlanan esnaflar için yeni yasa teklifi hazırlandığı öğrenildi. Sabah’ta yer alan habere göre, meclis onayına sunulacak yasa ile zincir marketlere yeni düzenlemeler geliyor. Buna göre, zincir market mahalle bakkalının 200 metre yanında olamayacak. Aynı sokakta aynı zincirin birden fazla şubesi olamayacak. Market bulvar üzerinde ise iki yer arasında 2 kilometre mesafe kuralı uygulanacak. Nüfusu 2 binin altında olan yerlerde zincir market açılamayacak. Ayrıca alanı bin 500 metre karenin altında kalan marketlerde sigara tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yapılamayacak.

Bakkallarda sigara satışı yasak mı?

Küçük esnafı korumak için hazırlanan teklif ile bakkalların ekonomik olarak avantaj elde etmesi bekleniyor. Bu nedenle bakkallarda sigara satışına yasak beklenmiyor.