Genel

Balçova Arsa Mağdurları’nın sorunu seçime mi kaldı

Didar DEMİRCİ- Balçova Belediyesi’nden satın aldıkları arsalara imar hakkı verilmediği için 50 yıla yakın bir süredir mağduriyet yaşayan vatandaşlar, 2019 yerel seçimler döneminde olduğu gibi bu dönem de sorunlarının çözümü adına sözler almaya başladı. 50 yıldır sorunları çözülmeyen ve bu nedenle Balçova Arsa Mağdurları olarak tanınan vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim kampanyasında bunu gündeme getirmiş ve çözeceğini söylemişti. Yaklaşan 2024 yerel seçimleriyle Balçova Arsa Mağdurları’nın sorunu yeniden siyasetin gündemi oldu.

SOYER: SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN SONA YAKLAŞTIK

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzun yıllardır kent gündeminde yer alan Balçova Arsa Mağdurlarının imar sorunlarının çözümü için sona yaklaştıklarını açıklamıştı. Her bir parsel sahibine en az bir konut sahibi olma imkanı getirmek için çalıştıklarını ve planları Ağustos-Eylül ayı meclisinde gündeme getireceklerini belirten Soyer, “50 yılın meselesini bu sene içinde çözeceğiz” demişti. detaylar için

AK PARTİLİ KAYA: 1 EKİM’E KADAR ÇÖZMEZLERSE…

Balçova Arsa Mağdurlarıyla ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da açıklamalarda bulundu. Kaya, “Süreçle ilgili çift başlılık olmaması gerektiğini belirterek, “25 senedir kandıranların nasıl kandırdığını görsünler diye bekleyeceğiz. 1 Ekim’e kadar çözmezlerse hemen alanı rezerv alan ilan edeceğiz, Hazine’nin ve ormanın yerine de kanun ise kanun çıkararak sorunu çözeceğiz. Onlar yine hayal satıyor, insanların umutları ile oynuyor. Ancak bizim yapacaklarımız ile sorun çözülemiyorsa emlak konut girer ve sorun çözülür” diye konuştu.

Öte yandan Kaya, “5 yıldır Balçova Arsa Mağduru arkadaşlarımızın umutları ile oynuyorlar. 2011’deki planlarla çözülme imkanı olmaz diyorlar. Bunu AK Parti mi yaptı? CHP’li belediyeler yaptı. Seçim vardı 2011’de, sıkıştılar ve olmayacak plan attılar. Şimdi senin yaptığın planla da çözülmez. Bu konutları ben yapacağım, anahtarı teslim edeceğim diyor. Bunun finansmanı nerede?” dedi.