Balçova için değişim rüzgarı: Gençkan

Balçova'nın potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlayan Banu Gençkan, yerel sorunlara odaklanarak çözüm odaklı bir belediye başkanlığı vadediyor. Gençkan'ın mahallelerde gerçekleştirdiği ziyaretler, Balçova'nın ihtiyaçlarına dair somut bir perspektif sunuyor.

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Banu Gençkan, doğup büyüdüğü ve halen daha yaşamakta olduğu kenti için yeniden kolları sıvadı. Yıllardır emek verdiği partisinde yaşanan değişim rüzgarından güç alarak yeniden aday olma kararı alan Gençkan, Balçova’yla ilgili hedeflerini gazetemizle paylaştı. Balçova’nın doğal güzellikleriyle ön plana çıkan, maviyle yeşilin buluştuğu bir kent olduğunu belirten Gençkan, Balçova’nın İzmir gibi bir kadın şehri olduğunu ve bu vizyonla yola çıktıklarını söyledi.

“BALÇOVA’DA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”

Balçova’nın biraz ihmal edilmiş bir ilçe olduğunu düşündüğünü vurgulayan Gençkan, Balçova için yapılacak çok şey olduğunu belirtti. Kendisinin Balçovalı olmasıyla öne çıktığını belirten Gençkan, mahallelerde gerçekleştirdiği ziyaretler ve aday adaylığı sürecindeki çalışmalarıyla Balçova’nın geride kaldığını düşünen birçok kişiyle fikir birliği içinde olduğunu ifade etti. Gençkan, Balçova’da yaşadığını ve bir ara sokakta oturduğunu, bu nedenle yerel halkın sorunlarını doğrudan gözlemleyerek çözüm önerileri geliştirmeye çalıştığını dile getirerek, büyükşehirle koordineli bir şekilde çalışacağını, mahallelerde halk meclisi benzeri toplantılar düzenleyip insanların sorunlarını dinleyerek çözüm getirecek bir belediye başkanı olmayı hedeflediğini açıkladı.

“İNCİRALTI İÇİN HALKÇI DÜŞÜNÜYORUM”

Bakanlığın hazırladığı ve tartışmalara neden olan İnciraltı planlarına ilişkin de konuşan Gençkan, “Ben oraya daha halkçı bakan bir anlayışla bakıyorum. Bir Balçovalı olarak da kentin hayrına olacak her şeye varım. Uzun yıllardır devam eden bir konu. Uzun süredir orada bir şeyler yapılmasını isteyen Balçova’nın yerlisi var. Güzel tarafı orada gecekondulaşmanın olmaması. Bir de orada tekne sahiplerinin oluşturdukları kooperatif var. Onlarla geçen bir araya geldim. Orayı kooperatifleştirmişler ama yasal süreçleri gerçekleşmemiş. Bazen işin içinde farklı farklı boyutlar gerçekleşiyor. Yeni oluşumlar oluyor. Hayat dinamik tabi… Biz göreve gelirsek bunların üzerine iyi çalışan, belediyeciliği bilen… Allahtan böyle bir çevrem var. Bakış açım her zaman kamu ve toplumcu belediyecilik olacak” sözlerini kaydetti.

“BURADAYIM VE VARIM”

Balçova’da partisinden belediye başkanlığı için 20 ismin aday adaylığına başvurduğunu belirten Gençkan, sürece ilişkin değerlendirmelerini şu sözlerle paylaştı:

“20 aday adayı var. Hepsi eminim birbirinden değerli. Ama ben neyimle öne çıkıyorum? Ben Balçovalı olmamla öne çıkıyorum. Ben parti tecrübem ve aldığım görevlerle öne çıkıyorum. Liyakatimle öne çıkıyorum. Parti eğitmenliğimle öne çıkıyorum. Mesleğimle öne çıkıyorum. Bana göre öne çıkıyorum… Bunlar artılarım. Genel Başkanımız Özgür Özel olmasaydı kalkıp da aday adaylığı dosyası vermezdim. Çünkü o değişim enerjisi bana da bir kadın olarak geçti. Böyle bir noktada da karar aldım. Etraftan da güzel teveccühüler geldi. O da beni cesaretlendirdi. Mevcut aday adayları arasında dönüp yoklama yapılırsa buradayız. Örgütün terazisine her zaman çıkarız. Sadece kadın olduğum için varım demiyorum. Emeğim olduğu için, partinin bir evladı olduğum için Atatürk’ün izinde bir kadın olduğum için Balçovalı olduğum için buradayım diyorum ve varım. Ben kendimi öyle tanımlıyorum.”

“BALÇOVA DEĞİŞİME EN ÇOK İHTİYACI OLAN İLÇELERDEN BİRİ”

Aday belirleme sürecinde partisinin adaletli  bir seçim yapacağına inandığının altını çizen Gençkan, “En çok değişim ihtiyacı olan ilçelerden bir tanesi de bizim ilçemiz. Burada böyle bir ihtiyaç olduğunu da görüyorum. Sosyal belediyeciliğin güzel örnekleri var ama biz daha fazlasını yapacağımızı düşünüyorum. Ben değişim olması gerektiğini düşünüyorum çünkü her yerde değişim olmalı. Genel Merkezde bir değişim olduysa, burada da bir değişim olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta her işin bir dönem kuralı olması gerektiğine inanıyorum. İlkesel olarak inanıyorum. Bunu; değişsin, o gitsin ben gelim anlayışıyla bakmıyorum. Bir görev iki dönem olmalı, bazı şeyleri yapmak için 10 yıl yeterlidir. Dolayısıyla bunun tüzüğe işlenmesini ve iki dönem kuralının olması gerektiğini isteyenlerdenim. Partimiz bakacaktır buna tabi ki” sözlerini kaydetti. Öte yandan aday belirleme sürecinde dikkat edilmesi noktaları da sıralayan Gençkan, şu şekilde konuştu:

“Bence şuna da bakılmalı, biz milletvekili adayı değilsek yerelden bir insansak dolayısıyla buranın yerlisi olan bir insan olması gerekiyor. Burada yaşamış, burada okul okumuş biri lazım. Kendini tanıtmak için uğraşmasın en azından. Ben kendimi tanıtmak için uğraşmıyorum. İkincisi bir parti geçmişi olması gerektiğini düşünüyorum. Dün partiye gelip de belediye başkanı olmaması gerekiyor. İkinci kuralda bir partililik geçmişi önemli. Eski partili ama kendini güncellemiş olması gerekiyor. Partide aktif üye olması gerekiyor. Partiye ne kadar emek verdi, zaman ayırdı o önemli. Liyakat de bu kriterlerde başlıyor.”

Exit mobile version