Balık avı sezonu kapanmadan balıkçılara devlet desteği: Levrek 1,5 TL, sazan 75 kuruş, midye 10 kuruş…

Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde çeşitli faktörlere bağlı olarak giderek bozulan ekolojik denge, ülkelerin üretimlerine de direkt olarak etki etti. Yaşanan olumsuz gelişmelerin ışığında çiftçilik, balıkçılık, arıcılık ve çevresel üretime katkıda bulunan tüm meslek sahipleri, bu noktada destek aramaya başladılar.

Ülke içi üretimin artmasına katkı sağlayan ve böylelikle de dışa bağımlılığı azaltan meslek gruplarının yaşadıkları mağduriyetlere, devlet kurumları sessiz kalamadı. Geliştirilen Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında birçok farklı kategoride çiftçilere yardım eli uzatıldı.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Balıkçılık Desteği

Eylül ayında başlayan ve yaklaşık olarak bir hafta içerisinde sona erecek olan balık avı sezonu ile birlikte, balıkçılara devlet eli uzandı. Devlet geliştirdiği Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında balıkçılara geri ödemesiz nakit desteğinde bulunacağını ilan etti. Yapılan ilana göre balıkçılara 350 bin kilograma kadar balık türlerine göre belirlenmiş tutarlarda hibe ödemesi yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında balıkçılara kilogram başına verilecek olan hibe destekleri şu şekilde bildirildi:

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Yapay Çayır Desteği

Yeni dönemde devlet tarafından verilen destek ödemelerine çok yıllık ve tek yıllık otsu bitki üreticileri de dahil edildi. Buna göre Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında üreticilere, dekar başına 150 TL ödeneceği bilgisi kaydedildi.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Arıcılık Desteği

Devlet, ekolojik denge adına oldukça önemli bir yere sahip olan arılar için de yeni bir destek paketi geliştirdiğini açıkladı. Buna göre arıcılara sahip oldukları organik bal kovanı başına 15 TL ödenecek.

Exit mobile version