Balıkesir’de Yaşanan Kazada Hayat Kurtaran Detay

Balıkesir  Edremit istikametine doğru seyir halinde olan yolcu otobüsü8 Ağustos tarihinde 04.40 sıralarında kontrolden çıkarak takla atmış meydana gelen kazada 11 kişi olay yerinde 4 kişi de kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmişti. Soruşturma devam ederken olayla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Kazayı hafif yaralanmalarla atlatan 1 kişinin emniyet kemeri takılı olduğu öğrenildi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Otobüste 29 yolcu bulunuyordu ve 3 de görevli personel bulunuyordu; ikisi şoför, biri muavin pozisyonunda. Bütün vatandaşlarımız ciddi şekilde yaralandılar. 15’ini de kaybettik. Bir vatandaşımız çok küçük bir yaralanmayla, çok küçük bir hasarla bu kazayı atlattı. Nasıl olduğunu sormak gerekirse emniyet kemerini bağlamıştı” dedi.

 

Hafif yaralanan kadının emniyet kemeri takılı olduğunu vurgulayan Şıldak, “Otobüsün ortalarında oturuyordu hanımefendi ve açıkça bunu ifade etti ‘Ben uyandığımda kemerimi çözdüm, oturduğum yerden kalktım, baktığımda herkes otobüsün dışına fırlamıştı, yerlerde bulunuyorlardı.’ diye bir ifadesi olmuştu hastanede sabah saatlerinde görüştüğümüzde. Netice itibarıyla her olay tabii çıkarımlar yapılması gereken ve tedbir alınması gereken boyutlarıyla tarafımızdan benimseniyor, inceleniyor” ifadelerinde bulundu.

40 Metre Fren İzi

Yapılan incelemenin ardından kaza yapan yolcu otobüsünün viraja  95 kilometre hızla girdiği ve yaklaşık 40 metrelik fren izi olduğu bildirildi. Toplam 32 kişinin bulunduğu otobüste Şoför Kerem Başol ile ikinci sürücü Cengiz Umut da hayatını kaybetti.

Exit mobile version