Bank of America 2022 Türkiye enflasyonunu yüzde 52 olarak açıkladı! Türkiye için tehlike çanları çalmaya devam ediyor!

Yalnızca ülke piyasaları için değil, tüm dünya piyasaları için oldukça önemli bir konu olan enflasyon başlığı bu yıl da tehlike oluşturmaya devam ediyor. Enflasyon verilerinin, gündelik hayatın her noktasını direkt olarak etkilemesi, tüketim gıdalarından diğer hizmetlere kadar her noktanın zamlanmasına sebep oluyor.

3 Ocak 2022 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verilerini açıklamasından sonra, Türkiye enflasyon tahminleri hız kazandı. Türk Lirasının döviz kurları karşısında hızla değer kaybetmesi, enflasyon rakamlarının da seyrini değiştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta, enflasyon verileri tek haneli rakamlara indirme çalışmalarının sürdürüleceğini dile getirmesinden sonra, Bank of America’dan 2022 yılı Türkiye enflasyon verilerine dair bir yorum geldi. BofA, yaptığı enflasyon tahminleri ile herkesin tedirgin olmasına sebep oldu.

BofA’dan Türkiye Enflasyon Oranı Tahmini

Geçtiğimiz günlerde Türkiye piyasalarına dair bir çalışma yaptığını belirten Bank of America, çalışma sonucunda ulaşılan verileri yayınladı. BofA’nın yayınladığı veriler, Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Bank of America, yaptığı çalışma ile 2022 yılında Türkiye’nin ortalama enflasyon oranının yüzde 52,6 olacağını ve yıl sonu enflasyon oranın da yaklaşık olarak yüzde 40 olacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

“KDV indirimleri gelecek!

Türkiye piyasalarına dair yaptığı çalışmaları yayınlayan BofA, yükselen enflasyon oranlarına karşı çeşitli önlemler alınacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. BofA’nın tahminine göre bu yıl içerisinde, yükselen enflasyonu düşürmek amacı ile KDV indirimleri yapılacak ve girdi fiyatları düşürülecek.

BofA’dan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar Sistemi Yorumu!

2021 yılının sonlarına doğru artış gösteren döviz kurlarına karşı git gide değer kaybeden TL, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatlar kapsamında korunmaya alınmış ve vatandaşların TL kullanması gerektiğine dair çağrılar yapılmıştı. BofA, TL’nin değer kaybını önlemek amacı ile geliştirilmiş olan bu sistemi de yorumladı.

BofA’nın açıklamalarına göre Merkez Bankası TL’nin değer kaybının önlenmesi amacı ile şimdiye kadar 7,3 milyar dolarlık satış yapıldı. Yeni geliştirilmiş olan sistemin, daha fazla rezervin kullanılacağına dair bir işaret verdiğini söyleyen BofA, bu sistemin mali anlamda sürdürülebilirliğinin olmadığını ifade etti.

Exit mobile version