Banka hesabından otomatik ödeme talimatı verenler dikkat! Hemen kontrol edin

Bankaların otomatik fatura talimatı faiz oranlarında yaşanan güncellemeler, bu ay ekstrelerde sürpriz faiz oranlarıyla karşılaşabileceğinizi işaret ettiği belirtilerek bu sebeple, bu ayki ekstrenizi kontrol etmeniz gerektiği ifade edildi.  TÜKONFED başkan vekili avukat İbrahim Güllü önemli bir açıklama yaptı ve açıklamada bankaların otomatik fatura ödeme talimatı faiz oranlarının yükseldiğine dikkat çekildi ve bu faiz oranlarının yüzde 5’e kadar ulaştığını bu durumun, tüketiciler için dikkat edilmesi gereken bir husus olarak öne çıktığı vurgulandı.

Bankaların Uygulamaları ve Güncellenen Faiz Oranları

Haber7’nin haberine göre, bankalar yıllarca tüketicilerden otomatik ödeme talimatları alarak mevduatları çekmeye çalıştıkları belirtilerek son zamanlarda, tüketicilerin kredi kartlarıyla yaptıkları otomatik ödemelerden faiz ücreti almaya başladıkları da paylaşıldı.

Otomatik fatura ödeme faiz oranının kredi kartı faizlerinden daha yüksek olduğu bilinirken Merkez Bankası’nın kredi kartı faizlerini yüzde 3,74’e sabitlediği bir dönemde, otomatik fatura talimatı faiz oranının yüzde 5 seviyesinde olduğu da dikkat çekilen bir nokta olduğu ifade edildi.

Bankaların Bilgilendirme Metinleri ve Tüketici Hakları

Bankaların kredi kartı bilgilendirme metinlerinde otomatik fatura talimatı faizinin istenilebileceğine dair açıklamaların olduğu belirtilirken ancak bu durum, tüketicilerin hakları ve sözleşme koşulları açısından önem taşıdığı da aktarıldı.

Tüketici dernekleri, ödenen ücretlerin geri alınması için tüketicilere tüketici hakem heyetine başvurmayı öneriyor. Bu başvuruların e-devlet üzerinden de yapılabileceği ifade ediliyor. Bu sayede, tüketiciler haklarını koruyabilir ve gerektiğinde geri ödeme talebinde bulunabilirler.

Exit mobile version