EkonomiGündem

Banka hesabınız yoksa dikkat! Hane başına 10 bin TL ödeme yapılacak

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından verilecek olan destek ödemeleriyle ilgili açıklama yapıldı. 10 ilde çok büyük yıkıma neden olan depremde evleri hasar gören vatandaşlara yönelik 10 bin TL ödeme yapılması kararı alınmıştı. 10 bin TL destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Hesabı olmayan kişilere de duyuru geldi.

AFAD, Hane Başı Destek Ödemeleri ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, depremde evleri hasar gören vatandaşların 10 bin TL destek ödemelerinin başladığı bildirildi. Hesabı olmayanlara ise ödemelerin TC kimlik numaralarına yapılacağı belirtildi.

AFAD AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERİ KULLANDI;

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara göre yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen konutlara yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.

Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve iklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.

Şu ana kadar 680.268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır.

Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaya devam edecektir.

Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır.

Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine başlanmıştır.