EkonomiGündem

Banka hesaplarına 7 bin 608 TL yattı: Duyuru yapıldı!

Devlet tarafından yapılan karşılıksız ödemeler devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlar tarafından destekler sürüyor. Birçok destek arasında olan evde bakım maaşı ödemeleri de hesaplara yatmaya başladı. Memur maaşına gelen zamla birlikte artan ödemeler hak sahiplerine ulaştırıldı. Buna göre, hesaplara 7 bin 608 TL aktarıldı.

Devlet tarafından evinde engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç yakınlarına bakanlara her ay belirli tarihlerde maaş yatıyor. Şubat ayı ödemeleriyle ilgili detaylar merak edilirken, açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayı evde bakım maaşı ödemesinin yapıldığını duyurdu. Yapılan bu ödemelere zam gelerek, hak sahiplerine 7 bin 608 TL yatmaya başladı.

ÖDEMELER YATMAYA BAŞLADI

Evde bakım maaşı ödemeleri bu ay zamlı olarak hak sahiplerine ulaştırıldı. Memur maaşına göre yapılan zam oranı şubat ayı itibariyle yatmaya başladı. Yapılan artışla ödemeler 5.097 TL’den 7.608 TL’ye yükseltilmişti. Bu doğrultuda hesaplara 7 bin 608 TL yatmış oldu.

ZAMLI MAAŞ YATIRILDI

Bakan Göktaş, “Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.