Banka hesaplarına 740 TL ek ödeme yatacak!

2021 yılı Ocak ayında TUİK Aralık ayı enflasyon verileri ortaya çıktı. Verilerin açıklamasının ardından, devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklilerinin alacağı zamlı maaşlar belli oldu. Yapılan hesaplamalara göre, memur emekliliklerine bu ay düşük 114 lira, en yüksek 740 lira para ödenecek.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş bu sene alacakları zamlı maaşları merak ediyordu. 2020 Aralık ayında asgari ücret zam oranı belli olurken, 2021 Ocak ayında devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklilerinin alacağı zam için hesaplamalar yapıldı.

Yapılan hesaplamalara göre, memur emeklilerinin her ay aldıkları ek ödeme tutarı da yükseldi. En düşük 114 lira ve en yüksek 740 lira ek ödeme yapılacak. Ocak ayında maaşlarını yüzde 7.36 zamlı alacak olan emekliler, ocak-temmuz, temmuz-aralık olmak üzere senede iki kere zamlı maaş alıyorlar.

Memur emeklileri için yüzde 4’ük enflasyon farkı

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın yazısına göre enflasyon farkının oranı da toplu sözleşmede yer alıyor. Toplu sözleşmeye göre de emeklilerin yeni yılda alacakları zam oranı yüzde 3 olarak belirlendi. İmzalanan toplu sözleşmeye göre TÜİK tarafından açıklanan 2020 yılı temmuz-aralık enflasyonun, yüzde 4’ü aşması haline aşan tutar maaş zammının üzerine eklenecek. TÜİK’in açıkladığı 2020 Temmuz-Aralık enflasyonu yüzde 8,36 olunca; memur emeklileri için de yüzde 4’lük enflasyon farkı oluştu.

Memur emeklilerine ne kadar ek ödeme yapılacak?

Böylece toplu sözleşmedeki yüzde 3’lik zam ve enflasyon farkıyla birlikte memur emeklileri 2021’in Ocak-Haziran döneminde maaşlarını yüzde 7,36 zamlı olacak. Böylece en düşük memur emekli maaşı yeni zamla birlikte 2.860 liraya yükselecek. Yeni zamlarla birlikte memur emeklilerinin her ay aldıkları ek ödeme tutarı da artacak. Böylece en düşük ek ödeme 114 lira en yüksek ek ödeme 740 lira olacak.

Exit mobile version