Ekonomi

Banka kadınlara nakit desteği veriyor! 6 ay boyunca…

İşbankası kadın girişimciler için kolları sıvadı. Bu kapsamda kadın girişimcilere 250.000.-TL’ye kadar 6 ay anapara ve faiz ödemesiz kredi veriliyor. Krediden faydalanmak isteyenler için detaylar haberimizde…

Türkiye’de kadın üretimini desteklemek için kamu ve özel kurumlar çeşitli projeler yürütüyorlar. Bu kapsamda açıklamada bulunan İşbankası kadınlara nakit desteği sağladığını duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, kadın girişimcilere kampanya kapsamında 250.000.-TL’ye kadar, 36 aya varan vadede aylık eşit taksit ödemeli veya 6 ay anapara ve faiz ödemesiz dönemli kredi verildiği açıklandı.

İş Bankası konu ile ilgili açıklamasında, “İş Bankası kadınların ekonomiye katılımını destekliyor ve işini büyütmek ve daha da ileriye taşımak isteyen kadın girişimcilere uygun faiz ve ödeme koşullarıyla kredi imkanı sunuyor.” İfadelerini kullandı.

Kredi şartları

Krediden yararlanacak işletmelerin,

• Hali hazırda ticari faaliyeti bulunan gerçek kişi kadın tacirler,
• %51 hissesi kadın ortağa ait tüzel firmalar,
• Üst düzey yönetici pozisyonlarından en az bir tanesi kadın yöneticiden oluşan ve en az %20 hissesi kadın ortağa ait olan tüzel firmalar olması gerekiyor.

Kredi talepleri için son karar İş Bankası tarafından verilecektir. İş Bankası, kredi talebini reddetme ya da gerekli gördüğü takdirde farklı şartlarda kredi tahsis etme ve teminat talep etme hakkına sahiptir.