Banka kartları ile alışveriş yapanlar dikkat: Para iadesi hakkında flaş açıklama!

Corona virüsü salgınının da etkileri ile beraber birçok vatandaş internet üzerinden alışveriş yapmaya başladı. İnternet alışveriş sayfalarından banka ve kredi kartları ile alışveriş yapanları ilgilendiren flaş bir açıklama yapıldı. Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal tarafından yapılan açıklamada, internet üzerinden yapılan alışverişlerin iptali durumunda paranın iadesinin anında tüketicinin hesabına geçmesi gerektiği ifade edildi.

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile vatandaşlar neredeyse tüm ihtiyaçların internet alışveriş sayfaları üzerinden gidermeye başladılar. Ancak alışverişlerde iptal durumunda bekleme sorunu yaşanıyor. Bu konuda TÜKDES Genel Başkanı Bakal önemli açıklamalarda bulundu.

AA muhabirine açıklama yapan Bakal şu ifadeleri kullandı:

“Sanal sepeti doldurup parayı peşin ödüyoruz. Fakat stokta olmayan ürünlerin iptali sonucunda paramızı 5 gün sonra alabiliyoruz. Bir salçanın iptali küçük bir konu gibi görünse de gün içindeki 10 binlerce salça iptali sonucunda büyük bir para söz konusu oluyor. İade edilecek paranın belki de tüketicinin son parası olabilme ihtimalinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. İnternetten parasını peşin ödeyerek yemek siparişi veren tüketici, satıcının yoğunluğu nedeniyle siparişinin iptal edildiğini ve parasını 5 gün sonra alabildiğini anlatarak şikayette bulunuyor. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin iptali durumunda paranın iadesinin anında tüketicinin hesabına geçmesi gerekiyor. Ödemeyi peşin alarak satıcıyı koruyan sistem, tüketicinin hakkını da ihlal etmemelidir.”

İnternet üzerinden yapılan market alışverişlerine de değinen Bakal, poşetleme sırasında yaşanacak hatalara karşı tüketicilerin satın aldığı ürünlerin hem son kullanma tarihini hem de eksik olup olmadıklarını kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Exit mobile version