Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan konut kredisi kararı, milyonları ilgilendiriyor! 1 milyon TL’ye kadar olan konutlar için yüzde 10 peşinat yeterli!

Geçtiğimiz haftalarda bankaların ihtiyaç kredisi hizmetleri için vade düzenlemesi ve zorunlu karşılık oranı artırımı kararları veren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, yeni haftaya girilmesi ile birlikte bir yeni karara daha imza atıldığını duyurdu. BDDK tarafından yapılan yeni açıklama ile birlikte, ilgili düzenlemelerin konut kredisi hizmetlerini kapsadığı öğrenildi. Kamu kurumu, yeni konut kredisi düzenleme kararına ilişkin bilinmesi gereken tüm ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

10 Milyon TL’nin Üzerine Kredi Yok!

Yeni haftanın ilk günü itibari ile yeni bir karara daha imza attığını duyurmuş olan BDDK, emlak sektörünü de direkt olarak etkileyecek olan düzenlemesinin ayrıntılarını paylaştı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre yeni ay itibari ile 10 milyon TL’nin üstünde bir konutu satın alabilmek için bankadan kredi hizmeti almak isteyen vatandaşlara, nakit desteği verilmeyecek.

Diğer Düzenlemelerin Ayrıntıları Belli Oldu!

BDDK tarafından yapılan açıklama ile birlikte bankaların konut kredisi hizmetlerinden nakit desteği alarak kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlara kullandırılabilecek azami kredi tutarları, şu şekilde belirlendi:

Sektör Temsilcileri BDDK Kararını Değerlendirdi!

BDDK’nın konut kredisi alanında yapmış olduğu düzenlemeler, sektör temsilcileri tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. İfade edilen görüşler, değeri 10 milyon TL’nin üzerinde olan konutlar için kredi kullandırılamama kararı neticesinde, müteahhitlerin bundan böyle dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik konutlar inşa edecekleri doğrultusunda oldu. Ayrıca bu kararın ikinci el konut kredisi hizmetlerinin faizlerini de düşüreceği düşünülüyor.

Exit mobile version