Ekonomi

Bankada hesabı olanlar dikkat: TMSF hesapları inceleyecek

Bankalar, müşterilerine dikkat çekici uyarılar yaparak hareketsiz hesaplarda bulunan paraların TMSF’ye aktarılacağını duyurdu. 15 Mayıs’a kadar 10 yıldır işlem yapılmayan hesapların bu tarihe kadar işlem görmemesi durumunda TMSF’ye devredileceği belirtildi. Peki, siz hangi bankada kaç hesabınız olduğunu biliyor musunuz?

Hareketsiz hesaplardaki paraların 31 Mayıs’a kadar alınmaması durumunda TMSF’ye devredileceği konusunda yapılan uyarılarla birlikte, bankalar müşterilerini bilgilendirme ilanlarıyla uyarmaya başladı.

Hesaplarınızdaki para kaybolabilir

Birçok kişi kaç hesabı olduğunu ya da eski hesaplarında ne kadar para bulunduğunu bilmiyor olabilir. Halbuki bu paralar, hareketsiz durumda oldukları için zamanla kaybolabilir. Bankalar, bu durumu önlemek için müşterilerini uyarırken, vatandaşlar da e-Devlet üzerinden hesaplarını sorgulayarak bu bilgilere ulaşabilirler.

Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, bu paraların alınabileceğini belirterek, özellikle vefat eden yakınlarına ait hesapları takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Bazı vatandaşlar, birden fazla hesaba sahip olmalarına rağmen bununla ilgilenmediklerini ifade ederken, diğerleri ise hesaplarını kapatıp paralarını çektiğini dile getirdi.