Bankada kiralık kasası bulunanlar dikkat: Bunu yapmayan yanar!

Vatandaşlar değerli eşyalarını saklamak için bankalardaki kiralık kasaları kullanıyorlar. Uzun senelerdir kiralık kasası bulunanların ise bir konuda bilgi sahibi olması gerekiyor. Bankada kiralık kasa bulunduğu halde 10 yıl içerisinde hiç işlem yapılmayanlar zaman aşımına uğrayabilir.

Bankalardaki kiralık kasalar da zaman aşımın uğrayabiliyor. Bu nedenle kiralık kasa sahiplerinin zaman aşımı konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor. Kiralık kasaların içindeki kıymetler, kasanın en son açıldığı tarihten itibaren on yıl içinde aranmayanlar, zamanaşımına tabidir

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin” 9 uncu maddesi uyarınca, kiralık kasalardaki kıymetler için zamanaşımı, kasa kira bedelinin en son tahsil edildiği ya da kasanın en son açıldığı tarihten itibaren başlar.

Yetkili merciler tarafından üzerine bloke konulan hesaplarda ise zamanaşımı süresi blokenin konduğu tarihte durur hesaptaki blokenin kaldırıldığı tarihten itibaren işlemeye devam eder.”

Exit mobile version