Bankalar konut kredisi kampanyalarını duyurdu: Şekerbank, Halkbank ve Ziraat Bankası faiz oranlarını açıkladı!

Geçtiğimiz yılın son haftalarında yaşanan döviz kuru artışlarından en çok etkilenen sektörlerden biri olan emlak sektörü, birçok vatandaşın uygun fiyatlı ev sahibi olma hayalinin ertelenmesine sebep olmuştu. Yeni dönem ile birlikte konut fiyatlarında indirim yaşanmasını bekleyen vatandaşlar, 2022’nin 3. Haftasının yaşandığı şu hafta itibari ile beklentilerini karşılayan herhangi bir konut indirimi haberi ile karşılaşamadı.

Uygun fiyata ev kalma konusunda zorlanan ve nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşların yardımına, yeni dönem itibari ile geliştirdikleri konut kredisi kampanyaları ile Şekerbank ve kamu bankaları yetişti. Bankalar yeni dönem konut kredisi kampanyalarını resmen ilan etti.

Şekerbank’tan Uygun Faiz Oranlı Konut Kredisi Hizmeti!

Son dönemde emekli vatandaşlara yeni dönem itibari ile ödeyeceği yüksek promosyonlar ile kendinden söz ettirmeyi başaran Şekerbank, bir kampanyaya daha imza attı. Banka, nakit sıkıntısı yüzünden ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalan vatandaşlar için uygun faiz oranlı konut kredisi kampanyasını geliştirdiğini ilan etti.

Yeni dönem itibari ile uygun faizli konut kredisi hizmeti sunacağını açıklayan Şekerbank, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDV) ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi faiz oranını yüzde sıfır olarak belirledi. Buna göre 2022 yılı itibari ile kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Şekerbank konut kredisi ayrıntıları şu şekilde paylaşıldı:

Halkbank’tan Konut Kredisi Kampanyası!

Kamu bankalarından biri olan Halkbank, yeni dönem itibari ile ikinci el konut satın almak isteyen vatandaşlar için uygun faiz oranlı konut kredisi kampanyası geliştirdiğini duyurdu. Buna göre ikinci el ev satın alabilmek amacı ile Halkbank’tan 100 bin TL’ye kadar konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlar 120 ay vade talep edebilecek. Banka, 100 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde yüzde 1,29 oranında faiz uygulayacak.

Ziraat Bankası’ndan Uygun Faizli Konut Kredisi Desteği

Halkbank’tan sonra kamu bankalarından bir diğeri olan Ziraat Bankası da yeni dönem için konut kredisi kampanyası düzenlediğini belirtti. Sıfır konut alımlarında yüzde 1,20’den başlayan faiz oranlarının uygulanacağını duyuran Ziraat Bankası, emekli vatandaşların konut alımlarında ise yüzde 1,29’dan başlayan faiz oranlarına sahip Emeklinin Artısı Konut Kredisi hizmetini geliştirdiğini duyurdu.

Exit mobile version