Ekonomi

Bankalar, pahalılaşan hayat şartlarına karşı savaş açtılar: O grupta yer alan vatandaşlara 50 bin TL’ye kadar nakit desteği verilecek! Denizbank, Şekerbank, PTT…

Yeni dönemde döviz kurlarında, altın piyasasında ve siyasi alanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayat içerisinde çeşitli sektörlerden alınan hizmetlerin fiyatlarına yüksek oranlarda zamların yapılmasına sebep oldu. Söz konusu fiyat artışlarından sonra geçinmekte zorlanan vatandaşlar, nakit sıkıntısı yaşamaya başladılar. Bu durumun önüne geçmek ve hem vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak hem de kendi müşteri sayılarını arttırmak isteyen bankalar, birbirleri ile yarışa girmelerine sebep olan ihtiyaç kredisi hizmetlerini duyurdular.

Denizbank, Şekerbank ve PTT tarafından duyurulmuş olan yeni dönem ihtiyaç kredisi kampanyaları, nakit desteğine ihtiyacı olan vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı. Vatandaşların bütçelerini sarsmamaya yönelik geliştirilmiş olan ihtiyaç kredisi kampanyalarının detayları, söz konusu kurumların resmi internet sitelerinde yayınlandı.

Denizbank 2022 Emekli İhtiyaç Kredisi

Özel banka statüsünde hizmetlerine devam eden Denizbank, pahalılaşan hayat şartları karşısında tek maaş ile geçinmeye çalışan vatandaşlar için yeni dönemde emekli kredisi kampanyasını geliştirdiğini duyurdu. Banka, ilgili hizmeti için azami vade sayısını 36 ay olarak belirlerken, kredi detaylarını şu şekilde yayınladı:

  • Azami Kredi Tutarı: 55 bin TL
  • Aylık Faiz Oranı: Yüzde 2,05

Şekerbank 2022 Emekli İhtiyaç Kredisi

Yeni yıla girilmesi ile birlikte duyurmuş olduğu emekli maaşı promosyon ödemesi kampanyası ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Şekerbank, yeni dönemde emekli müşterileri için bir yeni kampanya daha geliştirdiğini duyurdu.

Şekerbank tarafından geliştirilmiş olan emekli kredisi kampanyasında, müşterilerin nakit ihtiyaçlarını karşılama garantisi verilirken, ilgili hizmetten yalnızca bankanın emekli müşterilerinin yararlanabileceği duyuruldu. Şekerbank azami kredi tutarını 100 bin TL olarak belirlemiş olduğu emekli kredisi kampanyası için örnek hesaplama tablosunu şu şekilde yayınladı:

  • Kredi tutarı: 10 bin TL
  • Aylık faiz oranı: Yüzde 2,50
  • Aylık taksit: 458 TL
  • Vade sayısı: 36 ay

PTT 2022 Emekli İhtiyaç Kredisi

Emekli müşterilerinin nakit ihtiyaçlarına destek vermek amacı ile emekli kredisi hizmetini sunacağını açıklayan kurumlardan biri de PTT oldu. PTT, emekli maaşını kendi bünyesinden alan müşterileri için geliştirmiş olduğu emekli ihtiyaç kredisi kampanyasında, her müşterisi için özel olarak kredi hizmeti sunacağını ve söz konusu hizmet için azama vade sayısının 36 ay olduğunu belirtti.