Ekonomi

Bankalarda döviz hesapları olan vatandaşlar dikkat! Ekonomist Atilla Yeşilada uyardı Paranızı çekemeyeceksiniz!

Ekonomi piyasalarına ilişkin yaptığı nokta tahminleri ile dikkat çeken piyasa uzmanlarından birisi olan Ekonomist Atilla Yeşilada, son zamanlarda yükseliş giderek hız kazanan dolar kuruna ilişkin yorumlarda bulundu. Yeşilada, Merkez Bankası’nın elinde olan dolar rezervinin yakında biteceğini ve bankalarda döviz hesapları olan vatandaşların büyük sıkıntılar içine gireceklerini iddia etti.

“Merkez Bankası’nın Dolar Rezervi Azaldı!”

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden bu yana FED faiz kararları, Rusya- Ukrayna savaşı ve daha pek çok etken çerçevesinde yukarı yönlü hareketler sergileyen döviz kurları ve altın fiyatları, bu hafta da dalgalı hareketler sergilemeye devam ediyor.

Doların FED’in faiz kararını açıklamasından sonra hızlı bir şekilde 16 TL seviyesine doğru ilerlemesi “tekrar 18 TL’yi görür mü?” sorularının sorulmasına sebep olurken, Ekonomist Atilla Yeşilada konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın dolar ile yapmış olduğu piyasa müdahalelerine değinen Yeşilada, şu an da 30 milyar dolarlık rezervin kaldığını ve bu tutarın 20 milyar dolara inmesi durumunda Merkez Bankası’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “alternatif bir yöntem bulalım” diyeceğini belirtti.

“Banka Hesaplarınız Sıkıntıya Düşecek!”

Piyasada dövize olan talebin artması ve Merkez Bankası’nın bu talebi karşılayamaması sonucunda birçok problemin ortaya çıkacağını ifade eden Atilla Yeşilada, o dönem geldiğinde bankada döviz hesabı olan vatandaşlara, tıpkı 1970’li yıllarda olduğu gibi “hesabınız baki ancak paranızın hepsini çekemezsiniz” denileceğini iddia etti. Ayrıca Atilla Yeşilada “Merkez Bankası’nın atılacak mermisi kalmayınca mecburen acı sonu yaşayacağız” açıklamasında da bulundu.

“16,50’de Kısıtlanması Zor!”

Dolar kurunun fiyatlandırılmasına ilişkin baskılama açıklamalarında bulunan Ekonomist Atilla Yeşilada, bu baskılamanın 16,50 TL seviyesinde uzun süre tutulamayacağını ve mecburen yukarı yönlü hareketlerin ortaya çıkacağını ifade etti.